Αααααχ...
Αν δεν το έχετε καταλάβει...έχει έρθει το καλοκαιράκι!!!
Απλά έχω καιρό να να σας γράψω και απλά το δηλώνω έστω και καθυστερημένα!!!
Και μιας και ήρθε λοιπόν το καλοκαιράκι, τι πιο ωραίο από το να αραζείς σε ένα ωραίο παραθαλάσσιο μέρος και να ξεροσταλιάζεις όόόλή μερά στην παραλία; Η απάντηση για όσους το σκέφτεστε ακόμα είναι...ΤΙΠΟΤΑ!
Έχετε περάσει όλη τη μέρα στην ακρογιαλιά λοιπόν και όσο να'ναι μια λιγούρα την έχετε! Πρέπει επομένως κάποιος να αναλάβει το δύσκολο έργο του ψησίματος!
Αυτό το πολύ ενημερωτικό μπλογκ θα σας μάθει, λοιπόν, σήμερα πως να ανάβετε φωτιά στην ψησταριά σας για να ψήσετε κανένα μπριζολάκι, τίποτα κοψίδια ή κανένα ψάρι αν προτιμάτε κάτι πιο καλοκαιρινό, για εσάς και τα φιλαράκια σας, γιατί όπως και να το κάνουμε δεν μπορείτε να τρώτε κάθε μέρα βλακείες απ' έξω!
Ας αρχίσουμε λοιπόν παίρνοντας τη διαδικασία βήμα - βήμα...
1) Πρέπει να βρείτε και να κόψετε μερικά μικρά ξυλαράκια για να τα χρησιμοποιήσετε σαν προσάναμα στην ψησταριά σας! Αφού τα βρείτε λοιπόν πρέπει να τα κόψετε! Για το σκοπό αυτό θα χρειαστείτε ένα τσεκούρι! Ένα εργαλείο που όλοι άλλωστε έχετε εύκαιρο στο εξοχικό σας! Για αυτή τη φάση της διαδικασίας θα χρειαστείτε απαραίτητα και κάποιον να σας επιβλέπει!
2) Αν δείτε ότι με το τσεκούρι δεν τα καταφέρνετε, υπάρχει πάντα και η λύση με το πριόνι! Μετά κι απ' αυτό νομίζω ότι θα έχετε καταφέρει να κόψετε τα ξυλαράκια σας! Εδώ χρειάζεσθε δύο άτομα να σας παρακολουθούν!!! Ο ένας ας κρατάει κοντά και το τσεκούρι! Μπορεί να το ξαναχρειαστείτε, δεν ξέρετε ποτέ...
3) Βάζετε επιτέλους τα ξύλα στην ψησταριά! Επειδή όμως διακοπές κάνετε και δεν έχετε φέρει μαζί σας όλα όσα θα έπρεπε, δεν έχετε αυτά τα ειδικά προσανάματα που αρπάζουν εύκολα ούτε και οινόπνευμα! Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ανάψετε τα κάρβουνα με έναν αναπτήρα! Αλλά επειδή όπως θα διαπιστώσετε ο αναπτήρας δεν βοηθάει και πολύ (εκτός αν έχετε κουραστεί πολύ μέχρι τώρα και θέλετε να κάνετε κανένα τσιγαράκι!) σας προτινούμε κάτι δοκιμασμένο και επιτυχημένο...ζεστάνετε τα κάρβουνα σε ένα γκαζάκι!
4) Αφού προσθέσετε και τα κάρβουνα στην ψησταριά σκοπός σας είναι να βάλετε επιτέλους τη ρημαδοφωτιά!!! Να αρπάξουν δηλαδή τα ξυλαράκια με τη βοήθεια των κάρβουνων! Για να το επιτύχετε αυτό, καλό θα ήταν να έχει και λίγο αέρα! Αλλά επειδή δε βλέπω να είστε τόσο τυχεροί...μάλλον θα χρειαστεί να δημιουργήσετε μόνοι σας μερικά μποφοράκια! Ένας τρόπος για να επιτύχετε το στόχο σας είναι η βεντάλια!
5) Ένας άάάλλος τρόπος σε περίπτωση που πιαστεί το χέρι σας είναι ο ανεμιστήρας! Απλά τον βάζετε στη μπρίζα και κάνει τα άλλα μόνος του! Πρέπει να τον κρατάτε βεβαία, μην ξεχνιέστε! Αν θέλετε (δεν είναι υποχρεωτικό) πετάτε και μερικά κουκουνάρια μέσα στην ψησταριά για ντεκόρ!!!
6) Αφού λοιπόν η φωτιά σας έκανε το χατίρι και ψιλοάναψε...βάλτε κι ένα χωνί πάνω από τα κάρβουνα για μεγαλύτερη ευκολία! Η βεντάλια ξανακάνει την εμφάνισή της προαιρετικά! Η φωτιά σας, έξι εργαλεία και λίγα λεπτά αργότερα, θα είναι επιτέλους έτοιμη...εγγυημένα πράγματα! Δοκιμασμένα! Κάντε λίγη υπομονή!
Μετά από όλα αυτά πετάξτε πάνω στη σχάρα ό,τι θέλετε να ψήσετε, επιστρατεύστε το μαγειρικό σας ταλέντο και...καλή όρεξη!
Και μην ξαναπάτε στην θάλασσα αν δεν περάσουν 3 ώρες μετά το φαγητό!
Καλό καλοκαίρι!!!
Thursday, July 03, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
9 comments:
επαγγελματισμός, όχι μαλακίες...
:)
Κι όμως τον τρόπο αυτό ,περίπου όπως τον περιέγραψε το goudi ,τον ασπάστηκαν πολλοί!!
Να σημειώσω εδώ ότι ο ανεμιστήρας ήταν ολοκαίνουριος ,όπως θα έλεγε και ο Σκρουτζ,
τον αγόρασε ο παππούς μου από δεύτερο χέρι το 1966!!!
Βασικά αν το goudi έβαζε και τις φωτογραφίες από τα μπριζολίδια που έψησε ο κύριος με το jean θα ήταν ο τρόπος απόλυτα ολοκληρωμένος!!!
Πώς φαίνονται τα παιδιά της πόλης!
Τς-τς-τς!!!
@ Krot MOY...Ε, βέβαια! Τι μας πέρασες!!!
@ Tony μου έέέτσι!!! Όσο για τα μπριζολίδια...φαγώθηκαν τόσο γρήγορα που ο φωτογραφικός μου φακός δεν πρόλαβε να τα απαθανατήσει! Αλλά ήταν όντως ΥΠΕΡΟΧΑ!!!
@ An-lu μη νομίζεις...από χωριά είμαστε οι περισσότεροι!!! Αλλά άλλο αυτό!!! :-)
Ταβέρνες δεν είχε η περιοχή;
@Goudaki, εσύ από ποιο χωριό είσαι ακριβώς, παιδάκι μου;
@ Ninac ταβέρνες είχε η περιοχή αλλά επίσης η μάνα του ενός παιδιού του είχε δώσει πακέτο καμιά 15αριά μπριζόλες!!! Να τις πετούσαμε; Κρίμα είναι! Επίσης, την τελευταία φορά που τσέκαρα ήμουν από τον ξακουστό Προυσσό της Ευρυτανίας...εκτός κι αν θες να μου πεις κάτι!!! :-Ο
Ένα έχω να σου πω: το μόνο που δεν αμφισβητείται ΠΟΤΕ, είναι η μητρότης. Σίγουρα, λοιπόν, είσαι Αθηναία, με παππούδες και προπαππούδες εκ Πειραιώς. Τς!
Post a Comment