Saturday, January 06, 2007

Είναι δυνατόν;;;


Είναι κάποιες μέρες που ξυπνάω και σιγά – σιγά όλα παίρνουν μια τροπή από το χάλια έως το τελείως χάλια…απλά πράγματα που όταν όμως μαζεύονται πολλά μαζί σου σπάνε τα νεύρα και θέλω απλά να πάω να κουκουλωθώ στο κρεβάτι μου και να κάτσω εκεί μέχρι να ξημερώσει η επόμενη μέρα που…καλώς εχόντων των πραγμάτων το σύμπαν δεν θα ξανασυνωμοτήσει εναντίον μου! Αναρωτιέμαι, γιατί όλες οι θεωρίες του Νόμου του Μέρφυ να εφαρμοστούν πάνω μου σε μία και μόνο μέρα; Γιατί, γιατί;;; Ακολουθούν μερικά παραδείγματα που εφαρμόζονται άνετα στον καθένα από σας και μπορεί να σας συμβαίνουν και πολύ συχνά μάλιστα…

1. Η τσέπη στην οποία έχεις τα κλειδιά σου είναι πάντα στην ίδια πλευρά με το χέρι που κρατάει τις σακούλες (που συνήθως κοντεύει να σου κοπεί το αίμα από τα δάχτυλα από το βάρος).

2. Αν ετοιμάζεσαι να φύγεις από το σπίτι και δεν μπορείς να βρεις τα κλειδιά σου ή οτιδήποτε άλλο, σταμάτα να ψάχνεις. Αν σταματήσεις αμέσως να ψάχνεις υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να τα βρεις τυχαία, αλλιώς ματαιοπονείς.

3. Μόλις βρεις την σωστή θέση για ύπνο, πρέπει να πας στην τουαλέτα.

4. Όταν κάποιος σου κρατάει την πόρτα μέχρι να φτάσεις κι εσύ στην είσοδο του κτιρίου, είναι πάντα αρκετά κοντά για να αρχίσεις να τρέχεις και αρκετά μακριά για να μην τον τσαντίσεις αν δεν τρέξεις.

5. Η φλυαρία του ταξιτζή, είναι ευθέως ανάλογη του μεγέθους της διαδρομής και της διάθεσης σου.

6. Ο χρόνος που μεσολαβεί από τη στιγμή που ανάβεις τσιγάρο σε ένα εστιατόριο μέχρι τη στιγμή που έρχεται η παραγγελία, μετριέται σε nanosecond.

7. Όταν γράφεις εξετάσεις θα έχεις παρατηρήσει ότι πολλές φορές σου συμβαίνει να ξέρεις την απάντηση αλλά να "κολλάς" σε μια συγκεκριμένη λέξη. Σταμάτα να την ψάχνεις, δεν πρόκειται να την βρεις, παρά μόνο όταν βγεις από την αίθουσα και αρχίσεις να βρίζεις την τύχη σου.

8. Όταν θέλεις να βγεις δεν βρίσκεις παρέα, και όταν βαριέσαι να βγεις σε παίρνουν όλοι τηλέφωνο. Αν μια μέρα αποφασίσεις να πάς για καφέ, εκείνη τη μέρα θα βρέχει. Αν πάλι κάποια άλλη μέρα έχεις μάθημα ή (χειρότερο) διάβασμα, θα έχει ήλιο και ζέστη.

9. Όταν έχετε μια εργασία να τελειώσετε και δεν προλαβαίνετε δεν θα δοθεί παράταση, ενώ όσο πιο άνετα προλαβαίνετε τόσο μεγαλύτερη παράταση θα δοθεί.

10. Όταν ταξιδεύεις και αναφέρεις κάτι που σε ικανοποιεί και το βρίσκεις θετικό΄(π.χ. "Αυτό το πλοίο φεύγει πάντα στην ώρα του!"), τότε αμέσως σταματά να συμβαίνει (καθυστέρηση μια ώρα λόγω "υπερβολικής κίνησης λιμένος").

Έστω ότι ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο στην εθνική και ενώ σας έχει απομείνει σχετικά λίγη βενζίνη βρίσκετε ένα βενζινάδικο, αλλά οι τιμές είναι... φαρμάκι. Έχετε δύο επιλογές: α) Να βάλετε βενζίνη, οπότε 100 μέτρα πιο κάτω θα βρείτε δεύτερο βενζινάδικο με τιμές 30cent κάτω από αυτές που πληρώσατε και β) Να μην βάλετε βενζίνη, οπότε το επόμενο κοντινότερο βενζινάδικο θα είναι...διαόλου τη μάνα και κατά πάσα πιθανότητα κλειστό.

Ή πάλι, όταν πλησιάζεις στη στάση του λεωφορείου το βλέπεις να φεύγει λίγο πριν φτάσεις και τότε έχεις δύο επιλογές: α) να σταματήσεις και να αρχίσεις να βρίζεις την τύχη σου, οπότε θα περάσει καπάκι δεύτερο αστικό και θα το χάσεις και β) να τρέξεις στη στάση μήπως περάσει δεύτερο καπάκι, και να περάσει 40 λεπτά μετά. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι θα περιμένεις αρκετή ώρα στη στάση.

Όταν πάλι αποφασίζεις να ταξιδέψεις αεροπορικώς και πας από νωρίς στο αεροδρόμιο, το αεροπλάνο θα έχει πάντα καθυστέρηση, και όταν πας καθυστερημένος και με την ψυχή στο στόμα, τότε θα φύγει στην ώρα του.

11. "Ο συντομότερος δρόμος είναι αυτός που ξέρεις". Μην επιχειρήσετε να πάτε σε μέρη που δεν ξέρετε από δρόμους που δεν ξέρετε, γιατί απλά θα χαθείτε και τελικά θα φτάσετε στον προορισμό σας αργοπορημένοι και έχοντας διανύσει πενταπλάσια απόσταση.

12. Αν περιμένεις κάποιο τηλεφώνημα και ταυτόχρονα θέλεις να κάνεις μπάνιο και βιάζεσαι, έχεις δύο επιλογές: α) να περιμένεις, οπότε δεν θα σε πάρουν τηλέφωνο τελικά και β) να μπεις στο μπάνιο, οπότε μόλις γίνεις μούσκεμα και γεμάτος σαπουνάδες θα αρχίσει να χτυπάει και δεν θα σταματάει. Αν αποφασίσεις να βγεις από το μπάνιο για να το σηκώσεις, μόλις σηκώσεις το ακουστικό θα το κλείσουν και θα έχεις γεμίσει και το σπίτι νερά, οπότε μετά θα πρέπει να σφουγγαρίσεις κιόλας!

13. Αν ο καιρός είναι συννεφιασμένος έχεις τρεις επιλογές: α) Να βγεις και να πάρεις ομπρέλα, οπότε μόλις βγεις από το σπίτι θα βγάλει ήλιο, β) Να βγεις και να μην πάρεις ομπρέλα, οπότε μόλις βγεις από το σπίτι θα βρέξει και γ) Να μην βγεις από το σπίτι, οπότε θα βγάλει ήλιο και ζεστούλα. Προσοχή: αν δεις ήλιο μην επιχειρήσεις να βγεις, γιατί θα μεταπηδήσεις στην επιλογή (β), με τις γνωστές συνέπειες...Ή ακόμα χειρότερα, μόλις βγεις από το σπίτι θα έχει ήδη αρχίσει να βρέχει απλά εσύ δεν θα το έχεις πάρει χαμπάρι και γι’αυτό το λόγο δεν θα έχεις και ομπρέλα!!!

14. Όταν πρέπει να ξυπνήσεις το πρωί δεν θα μπορείς με τίποτα (δεν θα ακούσεις το ξυπνητήρι ή θα το ακούσεις και θα το κλείσεις ή θα το ακούσεις, θα ξυπνήσεις και θα ξανακοιμηθείς κλπ.), και όταν μπορείς να κοιμηθείς θα σε ξυπνήσουν τα παιδάκια της γειτονιάς παίζοντας μπάλα ή τα ξαδέλφια σου χτυπώντας τα κουδούνια ή οι εργάτες από τη διπλανή οικοδομή που διάλεξαν την κατάλληλη μέρα για δουλειά.

15. Όταν πραγματικά χρειάζεσαι χρήματα, το ΑΤΜ της τράπεζας που θα πάς θα είναι χαλασμένο ή θα του έχουν τελειώσει τα λεφτά.

16. Όταν θα θέλετε να πάτε διακοπές δεν θα μπορείτε και όταν μπορείτε δεν θα θέλετε.

17. Αν πεινάς το ψυγείο θα είναι άδειο, και αν είσαι χορτάτος θα έχει μέσα τα πάντα.

Μετά από λίγο όμως, όταν ηρεμώ και συνέρχομαι, σηκώνομαι από το κρεβάτι και αποφασισμένη να φτάσω τα όρια της αντοχής μου σε νέα επίπεδα και να δοκιμάσω περισσότερο την τύχη μου σκέφτομαι :

15 comments:

Anonymous said...

Ξέρεις ,ε!Σε αυτές τις περιπτώσεις μια καλή λύση είναι το ευχέλαιο(βοήθειά μας!)και βέβαια η αυθυποβολή τύπου " Όλα είναι super σήμερα!", "Είμαι κούκλα και θεά μαζί!","ουάου!!!"κ.τ.λ.Βέβαια,πάντα ως εναλλακτική παίζει και το ενδεχόμενο να αρχίσει να βρίζεις και να ξεσπάς στους γύρω σου...(τουλάχιστον,εκτονώνεσαι!!!!!)Ήταν μερικές πρακτικές συμβουλές από εμένα!Φιλούρες!!!

Heliotypon said...

Μήπως είσαι βοηθός του Murphy ή μήπως οι σπουδές σου είναι επάνω στους νόμους του; Δεν εξηγείται αλλιώς η θαυμαστή προσέγγιση στη φιλοσοφία αυτού του απαισιόδοξου (αλλά τόσο αληθινού) επιστήμονα!

Leon / σουταχαπει said...

Είναι κίτρινα,κόκκινα,πορτοκαλί,σχεδόν φούξια με λίγο πράσινο ...Λένε αυτός είναι τυχερός όλα του πηγαίνουν καλά,να ξέρεις αγαπητό gudaki ότι η"τύχη" ευνοεί αυτόν που είναι προετοιμασμένος να την υποδεχθεί!!!

stefy said...

Λοιπόν, το στοιχείο μου. Έχω πάρει πτυχίο στο θέμα ως γνωστών. Τα παθαίνουμε όλα αυτά γιατί πιστεύουμε πως θα τα πάθουμε.....βάζουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας στο κέντρο και γύρω του όλο το σύμπαν με άγριες διαθέσεις, ε, μετά πως να μην τα πάθεις; Τεσπα θα σου πω περισότερα από κοντά, γιατί αλλιώς.....σεντόνι.
Φιλάκια κ καλά να περάσεις.

stefy said...

Α, ξέχασα να ρωτήσω, εμένα σκεφτόσουνα όταν το έγραφες;; Ναι,ε, κλαψ!!

NinaC said...

"Είμαι κούκλα και θεά μαζί!"

Μου το λέω τρεις φορές τη μέρα, πρωί - μεσημέρι - βράδυ.

Πιάνει!!!

Σταυρούλα said...

Εγώ πάλι πεισματώνω και λέω: "Ε, όχι, δε θα σου περάσει εσένα. Θα γίνει αυτό που θέλω εγώ!"
Κι αυτό πιάνει! ;)

Heliotypon said...

Καλά τα λες... Αν κοιττάς τον γρεμό και λες θα πέσω μέσα στο τέλος θα πέσεις γιατί προς τα κει κατευθύνεσαι... Τώρα το επόμενο ερώτημα σε μένα το έκανες;

stefy said...

heliotypon: επείδη είμαι η μοναδική που έχει κάνει ερώτηση στα σχόλια, φαντάζομαι ότι απευθύνεσαι σ'εμένα. Αν ναι λοιπόν, δεν έκανα το ερώτημα σ'εσένα, απλά σχολίαζα και εγώ το post και το ερώτημα πήγαινε στο goudaki που το έγραψε. Και εσύ καλά τα λες για το γκρεμό...

allmylife said...

E

allmylife said...

κι'αφού έκανα μιά δοκιμούλα,
καμιά φορά ξεχνάω τον κωδικό μου...

Τι καλό!!!!!
πόσο έξυπνο είναι το 4!!!!

Μου έφτιαξες το κέφι Γκουδάκι μας!!!

(όοοοοολοι οι άλλοι ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ!!!)

Επίσης:
Ο Ιούλιος της, είναι κατάμαυρος :))

Markos said...

Αποδέξου τα αφού δεν μπορείς να τα αλλάξεις !!!

Είναι σίγουρο ότι θα γίνουν όλα πολύχρωμα.

Υπογραφή.
Ένας γεννημένος την ενδεκάτη Ιουνίου, άρα αποδέκτης όλων των ... άρθρων του Νόμο του Μέρφυ :)))

Goudaki! said...

Μόλις επέστρεψα απο ένα φοβερό-καταπληκτικό-μοναδικό-ανεπανάληπτο-υπέροχο-μαγικό-σούπερ (ζηλέψατε ή να πω κι άλλα;;;) Σαββατοκύριακο στην εξοτική Εύβοια και τώρα ήρθε η ώρα να απαντήσω στα σχόλια σας...

@Ζωούλα και Stefy την έχουμε κάνει πολλές φορές αυτή τη συζήτηση και ναι Σταυρούλα εσένα σκεφτόμουν είναι η αλήθεια!!! Σημασία όμως έχει οτι είμαστε θετικοί άνθρωποι και όλοι συμφωνούμε στο οτι τα πράγματα θα γίνουν όπως τα θέλουμε αν (ποτέ) το πιστέψουμε στ'αλήθεια!!! Φιλάκια πολλά! Σταυρούλα μην κάνεις chat εδώ μέσα!!!

@Heliotypon καλώς ήρθες! Τον έχω μελετήσει τον κύριο μέσω της φίλης μου Σταυρούλας! Καταρίπτει όλα τα ρεκόρ γκαντεμιάς ώρες-ώρες και είπα να είμαι διαβασμένη! Να ξέρω τι μπορεί να μου συμβεί, βρε αδελφέ!!! Σε μένα την έκανε την ερώτηση επειδή ξέρω τι παθαίνει κάθε τρεις και λίγο!!!

@Leon δίκιο έχεις! Εγώ είμαι να πανέτοιμη να υποδεχτώ την τύχη! Θα της δώσετε την διεύθυνση μου σας παρακαλώ;;;

@Μαμά...περαστικά σου εύχομαι!!!

@Renata ευχαριστώ για τη συμβουλή! Όντως πιάνει!

@All my life...Φιλάκια πολλά! Χαίρομαι που σας φτιάχνω το κέφι! Μα καλά απο τις 11:30 κοιμούνται οι άλλοι; Που έχετε μπλέξει; Ελάτε με εμάς τα νιάτα να ξενυχτήσουμε αξιοπρεπώς!!! Για καλό και για κακό εσείς ας επιταχύνετε λίγο το βήμα όταν σας κρατάνε την πόρτα!!! Φιλιά και στον γαμπρό μου!

@Μάρκο είστε γεννημένος την 11η Ιουνίου;;; Κι εγώ το ίδιο!!! Λέτε αυτό να φταίει τελικά;;;

An-Lu said...

Πούλα φούξια τρέλα και κορδέλα και θα δεις για πότε την κοπανάει ο Μέρφυς! ;-)

Anonymous said...

και γω νομιζα οτι μονο σε μενα συμβενουν αυτα...ειναι μια παρηγορια να μην εισαι ο μονος παντως!