Saturday, January 13, 2007

Εγώ από σένα θέλω μόνο μια εκδρομή...

Η αγαπημένη μου μητέρα, μανούλα, μαμά, μάνα, μαμί πήγε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ για ύπνο κι έτσι βρήκα κι εγώ λίγο χρόνο να ανεβάσω κανένα ποστάκι! Κάθομαι μπροστά στο pc και το θέμα για το οποίο αποφάσισα τελικά να γράψω απόψε είναι οι μικρές αλλά λατρεμένες αποδράσεις που κάνω κάθε τόσο απο την Αθήνα και τις ρουτίνες που σχετίζονται με αυτήν! Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε -δύσκολα είναι η αλήθεια!- και απο τον τίτλο το θέμα μου είναι εκδρομές...Όλοι έτοιμοι; Φύγαμε!

Ένα από τα πράγματα που μου αρέσει πάρα πολύ είναι να ταξιδεύω και να πηγαίνω εκδρομούλες. Σημασία δεν έχει το που θα πάω, ο προορισμός. Ούτε το μέσο έχει σημασία,μπορεί να είναι αμάξι, τραίνο, πλοίο, αεροπλάνο. Σημασία έχει η διαδρομή, το ταξίδι, οι εικόνες , τα τοπία που περνάω, οι δρόμοι που προσπερνάω, ό,τι βλέπω, ό,τι ακούω, ό,τι μυρίζω. Ειδικά μου αρέσει πολύ να είμαι νύχτα μες στο αμάξι (ποτέ δεν είναι δικό μου βέβαια, εγώ απολαμβάνω τη διαδρομή από τη θέση του συνοδηγού συνήθως!) και να πηγαίνω όπου να είναι. Μου αρέσει να βλέπω τα φωτάκια από τα μπροστινά αμάξια (ειδικά άμα έχει και κίνηση ακόμα πιο ωραία! Ο οδηγός δεν χαίρεται εξίσου βεβαίως!), τα σχήματα που παίρνουν τα σύννεφα, τα βουνά, τους λόφους, τα λαγκάδια, τα δέντρα, τα λουλούδια, τις λίμνες, τα ποτάμια (λέμε τώρα – όσα δεν έχουν ξεραθεί ακόμα εννοώ!), γέφυρες, καινούριους δρόμους και τούνελ και τα λοιπά αρχιτεκτονικά επιτεύγματα της χώρας μας!!!

Αλλά πάνω απ’ όλα μου αρέσει η θάλασσα…να κολυμπάω, να ταξιδεύω πάνω της ή να τη βλέπω από το αμάξι να απλώνεται μπροστά ή δίπλα μου ή απλά να την κοιτάω καθισμένη στην παραλία, χαράματα ή σούρουπο, καταμεσήμερο ή βράδυ, χειμώνα ή καλοκαίρι, με αέρα ή χωρίς, ήρεμη ή αφρισμένη από μεγάλα ή μικρά κύματα. Με ηρεμεί και με ταξιδεύει –κυριολεκτικά και μεταφορικά- και με μαγεύει το χρώμα της που αντανακλά τον ουρανό ή όταν γίνεται υπέροχα μοβ – ροζ - πορτοκαλί καθώς δύει μέσα της ο ήλιος …(Πολύ ποιητικά τα λέω σήμερα! Κάτι μου συμβαίνει!) Τέλος πάντων, αυτό που θέλω να πω εν ολίγοις (γιατί όλοι ξέρετε ότι δε μου αρέσει να πολυλογώ και να μακρηγορώ αναίτια!) είναι ότι μπορώ να κάθομαι να την χαζεύω σαν υπνωτισμένη με τις ώρες! Αυτό πρέπει να οφείλεται (γιατί το έχω ψάξει το θέμα, μη νομίζετε!) στο ότι πολλές όμορφες στιγμές της ζωής μου είναι συνδεδεμένες με το υγρό στοιχείο…ψάρεμα τις πρώτες πρωινές ώρες όταν ήμουν μικρή beach parties, βραδινά μπάνια, άναμμα φωτιών και κατανάλωση μπυρών και σουβλακίων όταν μεγάλωσα, water sports που μου αρέσουν απίστευτα και τρελά τρελά γέλια, άπειρες πλάκες με παρέες σε παραλίες σε παραλίες κοντινές ή μακρινές!!! Αυτά για τη θάλασσα και συνεχίζω…

Όταν δε έχω και καλή παρέα το ταξίδι γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον, πιο όμορφο και πιο ευχάριστο. Ε, γιατί αλλιώς δεν αξίζει το ταξίδι θα μου πείτε και θα έχετε και δίκιο! Με την παρέα μου λοιπόν –που οι συνταξιδιώτες συχνά αλλάζουν αλλά που στο 90% των εκδρομών στο σχηματισμό της συμπεριλαμβάνεται ένα standard άτομο το οποίο συνήθως δεν αποχωρίζομαι- μιλάμε, ακούμε τη μουσική που μας αρέσει, κάνουμε τις πλάκες μας, εγώ όλο και κάτι μασουλάω ή πρήζω τους υπόλοιπους να σταματήσουμε κάπου για φαγητό, κουτσομπολεύουμε και γελάμε, γελάμε, γελάμε… Αγαπημένοι προορισμοί της περσινής χρονιάς ήταν η Αράχωβα, η Πάτρα (πολιτιστική πρωτεύουσα 2006), η Νάξος, η συμπρωτεύουσα, η Επίδαυρος και το Ναύπλιο και άλλοι αλλά ειδικά οι προηγούμενοι ήταν αυτοί που πέρασα πιο ωραία το 2006! Τη φετινή εκδρομική χρονιά την εγκαινίασα από το προηγούμενο κιόλας σαββατοκύριακο (το πρώτο της χρονιάς για να ξεκινήσει καλά ο χρόνος!) πηγαίνοντας στην Εύβοια! Άντε και εις πολλά μέλλοντα ταξιδάκια μου εύχομαι για το 2007 με καλή παρέα πάντα και ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρω να βρεθώ και εκτός συνόρων γιατί έχω καιρό!!!

Ακολουθούν μερικές απο τις αγαπήμενες μου φωτογραφίες τις οποίες έχω τραβήξει με τα χεράκια μου απο διάφορες επισκέψεις σε διάφορα μέρη...Απολαύστε τες μαζί μου!
Και όσοι αυτή την περασμένη ώρα θα θέλατε να είστε κάπου αλλού, να ξεφύγετε (όπως κι εγώ)κάντε κλικ και μετά κλείστε τα μάτια για να ακούσετε το τραγούδι της Αρλέτας, ένα απο τα πιο αγαπημένα μου...

Υ.γ.: Πρόσκληση για post στο προαναφερθέν άτομο…γράψε σκηνικά που έχουμε κάνει σε εκδρομές για να γελάσουμε λίγο…ενδεικτικά αναφέρω “κωδικοποιημένα” τα παρακάτω θέματα για να περιγράψεις αναλυτικά με το καυστικό σου χιούμορ: 1)το οδικό δίκτυο της Κερκίνης, 2)Κορινθία και στρουμφάκια, 3)Νάξος και διάλογος για υπάλληλο στα surf και ότι άλλο θυμηθείς γιατί εγώ έχω και το γνωστό Alzheimer!!!


Ωραίο δεντράκι στην Επίδαυρο...


Εξοτικό τοπίο με φοίνικες, φωτογραφία τραβηγμένη στη Νέα Μάκρη...


Αφρισμένα νερά, φωτογραφία από το καράβι, κατευθυνόμενη προς Σύρο...


Φωτογραφία από κάποια παραλία της Σύρου, το όνομα μου διαφεύγει...


Θέα του Ναυπλίου από το κάστρο...


Φωτό τραβηγμένη στη Νάξο, μέσα απο το αμάξι καθ'οδόν για κάπου...


Δειλινό στη Νάξο...


Νάξος again...


Ένα ροζ συννεφάκι που μου άρεσε...


Ανατολή αυγουστιάτικης μέρας στο Κατάκολο...


Κατάκολο ξανά...

Καλημέρες...

14 comments:

skarthali said...

AAAAAAAAXXXXX!!!

ego den pao mazi tis, alla poli euxaristithika to keimeno k tis photo!

bravo re goudaki, mou eftiaxes ti mera k me ekanes na skeftomai taxidia me mixani (afou xereis oti sta prota 5 lepta exo zalistei sto autokinito...), katakalokairo, se nisia...

ipomoni, o augoustos plisiazei stathera, se 6 –k kati psila– mines!!!

mexri tote, douleia, spiti, k oi boltes k oi bires tha periorizontai entos athinon! kala einai k etsi!


Alla einai sabbato, eimai sti douleia k exo na sou po oti mou espases ta neura proi-proi me auto to post! Ante pia... ouf!

kalimera!

Σταυρούλα said...

Πανέμορφες οι φωτογρφίες και το κείεμνο! Μπράβο, Γκουδάκιι!;) Μερικά τ΄αναγνώρισα χωρίς λεζάντες, κοινοί τόποι εκδρομών και διακοπών γαρ! Μου ΄φτιαξες τη μέρα, να ΄σαι καλά! ;)

Anonymous said...

Αχ,βρε goudaki!!!Τί μας κάνεις τέτοιες ώρες δύσκολες!!!Σου μιλάει μια ταξιδιάρα ψυχή που όμως έχει δεσμευθεί στα -στενά;- πλαίσια της Αθήνας εδώ και πολύ καιρό(κλαψ!από το καλοκαίρι, και δη τον Ιούλιο,έχω να φύγω από τον νομό Αττικής,μπουχουχού!!!)Ελπίζω να ρεφάρουμε μέσα στο 2007 και να πιάσουμε και Ιβηρική Χερσόνησο,άμα λάχει!Πάντως,καλά κάνεις!Οι ομορφιές δεν πρέπει να κρύβονται!Thanks for sharing them with us!Ζμουτς!!!
Υ.Γ.:Στην Σύρο η παραλία λέγεται Γαλισσά(ς).

Кроткая said...

κάνα αεροπλανάκι θα πάρετε??

Xνούδι said...

γεια σου goudaki. Μόλις χτες έμαθα από την μητέρα, μανούλα, μαμά, μαμί σου ότι έχεις στενές επαφές τρίτου τύπου μαζί της :Ρ
και ήρθα να σε δω.
Σου στέλνω φιλιά και ΄σου εύχομαι πάντα η ζωή σου να είναι ένα όμορφο ταξίδι με υπέροχες διαδρομές.
Καλημέρες.

Anonymous said...

Φιλενάδα,γράψε λάθος!!Η παραλία τελικα είναι το Κίνι(κάτι λίγα χιλιόμετρα από το Γαλισσά,μικρό το κακό..)

@ krotkaya:"μ'αεροπλάνα και βαπόρια και με τους φίλους τους παλιούς", που λέει και το άσμα,με τρένο, με τα πόδια ...αρκεί να φύγουμε!!!!!φιλιά

stefy said...

krot: Να το πάρουμε, αλλά πότε;;

Αχ, βρε goud, αυτό το Alzheimer. Άντε θα σου κάνω την χάρη και θα γράψω για τα σκηνικά που θέλεις, αλλά μετά την εξεταστική. Ακόμα η φωτό Ν 6 είναι στη Νάξο, όταν φεύγαμε από το μέρος με τις μπαλαρίνες.... και από κάτω ήταν ο γκρεμός.

Εγώ είμαι συνήθως συνοδηγός (ευτυχώς) και μ'αρέσει η κίνηση. Άλλος λιώνει στην οδήγηση και ανεβαίνει βουνά κατεβαίνει βουνά(Σπέτσες), αλλά είναι ωραία.

Όσο για το φαί....πες μου ποιος άλλος έχει φάει στην Κόρινθο στη 1 το βράδυ, γυρνώντας....

Και τελειώνω....ετοιμάσου για
Πατρινό, θα μένουμε Ναύπακτο!! Χι,χι!! Φιλάκια!!

Goudaki! said...

@Σκαρθάλι είδες τι χάνεις για να μην έρχεσαι μαζί μου; Τα καλύτερα!Άντε, κουράγιο μέχρι τις επόμενες διακοπές!

@Ρενάτα χαίρομαι που σου άρεσε και που σου έφτιαξε το κέφι!

@Ζωούλα και για σένα ισχύει οτι είπα και στο Σκαρθάλι! Να έρχεσαι μαζί μου συχνότερα! Ας ελπίσουμε το 2007 να είναι όντως καλύτερο! Ευχαριστώ και για τις πληροφορίες σχετικά με τη Σύρο!!! Άλλος ένας λόγος που ΄πρέπει να έρχεσαι μαζί μου...εγώ ξεχνάω!!! Φιλάκια πολλά!

@Κροτ θα πάρουμε με την πρώτη ευκαιρία, μην ανησυχείς!!!

@Χνούδι καλώς ήρθες και ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Ανταποδίδω τις ευχές!

@Στέφυ οτι και να πεις έχεις δίκιο! Αλλά παρόλα αυτά αυτή είναι η αλήθεια...εγώ το απολαμβάνω!!!
Ναύπακτο και Καρναβάλι Πατρινό ακούω;;; SUPER!!! Φιλιά πολλά!!!

Anonymous said...

Αχ μπράβο ρε goudaki τι μου θύμισες τώρα!!Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα όπως λέει και το τραγούδι.Ωραία ήταν άντε καιρός είναι να κανονίσουμε καμιά καινούρια.Γιατί και εγώ μετά το καλοκαίρι δεν έχω πάει πουθενά:(

@stefy κάτι για Ναύπακτο και πατρινό βλέπω,δε πιστεύω να με ξεχάσετε...

ΦΙΛΑΚΙΑ

An-Lu said...

Nyktopoulia mou eseis!
Teleies oi fwto!

Кроткая said...

μόνο τη Ζωή βλέπω να παίρνει αεροπλάνο φέτος! οι άλλες οι ανεπρόκοπες, άντε να πατε μέχρι το Σούνιο!!!

:ΡΡΡ

stefy said...

Τι λες, πήγαμε στο Λουτράκι και θα πάμε και στη Ναύπακτο!! Και μετά θα ψάχνουμε ημερομηνία για το αεροπλανάκι...... Φιλιά krot!!

Goudaki! said...

Καλημέρα!!!

@Σόφη πάμε βρε πουθενά χωρίς εσένα;;; Σε έχουμε ξεχάσει ποτέ εμείς;;; Εννοείται οτι θα πάμε παρέα!!!

@An - lu ευχαριστώ! Αυτά τα ξενύχτια μόνο θα μας φάνε εμάς που δεν καπνίζουμε και δεν πίνουμε!!!

@Εβελίνα ευχαριστώ!!!

@Κροτ - Στέφυ είπαμε οτι θα πάμε και θα πάμε! Εμείς τον κρατάμε τον λόγο μας σε κάτι τέτοια!!! Φιλάκια πολλά!

Lost said...

Καρναβάλι Πατρινό, ο ο ο count me in, ε?