Wednesday, January 17, 2007

Τα Χρονικά Του Σκότους...


Την Παρασκευή που μας πέρασε έκανα κάτι που κάνω πλέον 3 μόνο φορές το χρόνο…Φλεβάρη, Ιούνιο και Σεπτέμβρη! Πήγα στη σχολή μου (Τι πήγα δηλαδή; Μια ώρα διαδρομή θεωρείται ταξίδι!) για να πάρω το φρεσκοαναρτηθέν πρόγραμμα της εξεταστικής! Εγώ είχα αρχίσει να βαριέμαι ήδη από την είσοδο μου στο 1ο λεωφορείο γιατί και μόνο στη σκέψη ότι θα έπρεπε να γράψω το πρόγραμμα για τα 18 μαθήματα που είχα δηλώσει την προηγούμενη βδομάδα κρίση, με έπιανε κρίση, που λέει και ο Μακρόπουλος ! (Ναι, τόσα δήλωσα γιατί είμαι και επί πτυχίω τρομάρα μου! Μήπως τελειώσουν κάποια στγμή! )

Βέβαια, σκεφτόμουν ότι δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερα από την προηγούμενη Τετάρτη γιατί τότε είχα αναγκαστεί να γράψω με τα ωραία μου χεράκια την ύλη, το ποια βιβλία έπρεπε να πάρω και τα βιβλιοπωλεία από τα οποία θα τα έπερνα! Και σας πληροφορώ ότι το να κάνεις πάνω κάτω τις σκάλες και να στήνεσαι έξω από τα γραφεία των καθηγητών για να τα σημειώσεις όλα αυτά δεν είναι εύκολη υπόθεση!

Τέλος πάντων…μετά από πολλή ώρα και αφού άκουσα καμιά 40ριά τραγούδια στο mp3 player για να αντέξω την ελεεινή κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, έφτασα στη σχολή! Εκεί έγιναν δύο πράγματα…ένα ευχάριστο κι ένα δυσάρεστο! Το ευχάριστο ήταν ότι η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ (Σε αυτό το σημείο θέλω να ανοίξω μια παρένθεση και να δηλώσω κατηγορηματικά τα εξής…Όχι εγώ και η Στέφυ δεν είμαστε βρωμοδαπιτάκια όπως σπεύσατε να μας χαρακτηρίστε μερικέςμερικές αλλά τι να κάνουμε που μόνο αυτή η συγκεκριμένη φοιτητική παράταξη ασχολείται με τα ουσιαστικά θέματα της σχολής και βοηθάει πρακτικά τους φοιτητές;;; Να μην το εκμεταλλευτούμε;;; Κλείνει η παρένθεση.) είχε φωτοτυπήσει το πρόγραμμα όλων των εξαμήνων και το μοίραζε στα τραπεζάκια της οπότε θα γλίτωνα το γράψιμο και επίσης σημειώσεις και ενδεικτικά θέματα για όλα τα μαθήματα! YES, YES, YES σκέφτομαι όπως ο τύπος με το αμάξι στην διαφήμιση που του ήρθε η βενζίνη από το πουθενά!!! Μετά όμως το χαμόγελο πάγωσε στα χείλη μου γιατί είδα και το δυσάρεστο…η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ είχε φωτοτυπήσει και μοίραζε στα τραπεζάκια της και την ύλη των μαθημάτων όλων των εξαμήνων και το ποια βιβλία έπρεπε να πάρουν για κάθε μάθημα και τα βιβλιοπωλεία από τα οποία θα τα έπαιρναν, δουλειά την οποία εγώ είχα κάνει χειρονακτικά λίγες μέρες πριν χαραμίζοντας δυο ώρες από τον πολύτιμο χρόνο μου!!! Κρίση, με ξαναπιάνει κρίση!!! Τέλος πάντων…πήρα μια απ’ όλα στα γρήγορα (σαν σουβλάκι ένα πράγμα) και σε 2 λεπτά ξανακατέβαινα τις σκάλες για να πάω να ξαναπάρω το 220 για το μακρύ ταξίδι της επιστροφής!!!

Το Σάββατο το βράδυ, αφού επέστρεψα στις 3 από τη βραδινή μου έξοδο μετά των 2 κολλητών μου δε νύσταζα ως συνήθως! Τέτοιες ώρες έχω αϋπνίες! Το βιολογικό μου ρολόι έχει απορυθμιστεί πλήρως λέμε! Αφού μιλάω λίγο με ένα φίλο μου στον messenger αναρωτιέμαι λοιπόν τι να κάνω, τι να κάνω;;; Στο τέλος το βρήκα…θα κάτσω να δω πως έχει το πρόγραμμα της εξεταστικής μου, να δω πότε αρχίζω, με ποια σειρά δίνω τα μαθήματα, αν μου λείπει τίποτα (ημερομηνίες, ώρες, βιβλία, ύλη κ.τ.λ.) για να πάω από Δευτέρα να τα πάρω κι αυτά να ξεμπερδεύω και να ξεκινήσω διάβασμα με το καλό σιγά – σιγά! Με τα πολλά διαπιστώνω ότι με το ξεκίνημα της καινούριας βδομάδας έχω να γυρίσω όλο το κέντρο της Αθήνας και όλα τα γραφεία (κάποια από τα βιβλία που μοιράζονταν εντός σχολής στα γραφεία των καθηγητών) της Θεολογικής (ναι, σε αυτή την υπέροχη σχολή είχα την τύχη να περάσω – ξέχασα να το αναφέρω!!!) για να πάρω όσα βιβλία δεν είχα! Οπλίζομαι λοιπόν με υπομονή, βάζω και το mp3 player να φορτίσει για να είναι ετοιμοπόλεμο τη Δευτέρα και πάω για νάνι στις 5!!!

Την Κυριακή δεν ασχολήθηκα καθόλου με το θέμα και πέρασα ένα ευχάριστο απόγευμα - βράδυ με μερικά αγαπημένα πρόσωπα. Κάπου εκεί ήταν και κάποιοι άλλοι τους οποίους δεν είδα σχεδόν καθόλου γιατί ήταν «απασχολημένοι» . Τελικά γύρισα σπιτάκι μου και πήγα ανανεωμένη για ύπνο στις 3.

Και μετά από λίγες ώρες ο Θεός ξημέρωσε τη Δευτέρα και το ξυπνητήρι στο κινητό μου βοήθησε για να το καταλάβω! Σηκώνομαι λοιπόν ωραία και καλά στις 08:30 (βαθιά χαράματα για μένα) ,ντύνομαι, πλένω τη μάπα μου, χτενίζομαι κατευθύνομαι προς την κουζίνα όπου άρχισα να βρίζω γιατί την Κυριακή το βράδυ δεν σκέφτηκα να αγοράσω γάλα και δεν είχα που να βάλω τα δημητριακά για να φάω το δυναμωτικό μου πρωινό χωρίς το οποίο δεν ανοίγει το μάτι!!! Βάζω λοιπόν παλτό, γαντάκια και κασκόλ που μου έχουν κάνει δώρα, καλωδιώνομαι με το mp3 player, ανοίγω την πόρτα και πάω στο περίπτερο απ’ όπου προμηθεύομαι εισιτήρια, κρουασάν και νερό! Περιμένω στη στάση, έρχεται το τρόλεϊ, μπαίνω, κάθομαι και φτάνω στην σχολή μου κάποια στιγμή.

Πάω λοιπόν να πάρω τα βιβλία και με πιάσανε και τα νεύρα μου…
Απαντήσεις που πήρα από όσους ήταν στα γραφεία τους:
1) «Τα συγγράμματα έχουν τελειώσει…»
2) «Καθυστέρησε η παράδοση τους…»
3) «Έλα να τα πάρεις στο τέλος της άλλης βδομάδας – αρχή της μεθεπόμενης, κατά τις 20 του μήνα τέλος πάντων!!!» Εγώ λέω να έρθω μετά την εξεταστική καλύτερα να μην τους κουράζω κιόλας τους ανθρώπους να ψάχνουν να βρίσκουν τα βιβλία και αγχωθούν!!!
4) «Ο καθηγητής θα δώσει βιβλία μόνο την τάδε μέρα μετά το μάθημά του…» Εγώ που εκείνη την ώρα δουλέυω δηλαδή, δεν θα πάρω βιβλία…είναι τόσο απλό!!!
5) «Θα βγει ανακοίνωση για το πότε και από πού θα πάρετε τα βιβλία...» Ρωτάω εγώ : «Πότε;» Απάντηση 2: «Δεν ξέρουμε ακόμα…» Τι ήθελα και ρώτησα…
6)Υπήρχε βέβαια και περίπτωση που δεν πήρα καν απάντηση…ανακοίνωση λέει : «Το φάκελο και το βιβλίο για το τάδε μάθημα θα τα παραλάβετε από το γραφείο του καθηγητή μέρα Δε-Τε-Πα και ώρα 10-12!» Έλα όμως που πολύ απλά ο βλάκας ο καθηγητής δεν ήταν εκεί!!! Τι λες άνθρωπε μου ότι θα είσαι αφού δεν είσαι;;; Για να εκνευρίζομαι εγώ πρωϊνιάτικα;;;

Έλεος με αυτή την ανοργανωσιά στα ελληνικά πανεπιστήμια!!! Έχει φτάσει στο έσχατο σημείο πλέον!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά κλείστηκα και στο ασανσέρ!!! Ευτυχώς που είχα στο κινητό μου το τηλέφωνο της γραμματείας και στείλανε έναν καλό κυριούλη μετά απο 5 λεπτά και μου άνοιξε! Ευτυχώς πάλι που ο εκατονταετής ανελκυστήρας έμεινε μόλις ξεκίνησε -δεν είχε φτάσει ούτε στον 1ο όροφο- και έβλεπα τη μισή πόρτα απο οπου και πήδηξα κάτω!!! Ααααααααααα...ευτυχώς που απο μικρή έχω καλή ανατροφή και δεν βρίζω (σε αντίθεση με το Σκαρθάλι που βρίζει πρωί-μεσημέρι-απόγευμα-βράδυ-ακόμα κι όταν κοιμάται!!!) γιατί αλλιώς τα Θεία θαέίχαν ακούσει τα άπαντα εκείνη τη μέρα μέσα στο χώρο τους κιόλας!!! Λέω άντε να δώ τι άλλο θα πάθω σήμερα και συνεχίζω ακάθεκτη με ψηλά το κεφάλι!!!

Αλλά και στα βιβλιοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας που πήγα μετά η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη και οι παραπάνω απαντήσεις 1-3 ήταν κοινές…Με τα πολλά γύρισα σπίτι μου με 6 μόνο βιβλία μετά από 4 ώρες…
Την Τετάρτη (σήμερα) η ίδια ταινία παίχτηκε σε επανάληψη…αυτή τη φορά κράτησε 2 ώρες και επέστρεψα στην οικία μου με άλλα 5 βιβλία…
Από την άλλη βδομάδα θα επαναληφθεί γιατί μου λείπουν ακόμα 12 βιβλία εκ των οποίων τα 2 πρέπει να τα παραλάβω από τη Φιλοσοφική Σχολή! (Δε μου φτάνανε όλα τα’ άλλα δηλαδή πρέπει να μάθω και πως πάνε στη Φιλοσοφική τώρα…)

Ελπίζω τουλάχιστον να περάσω κανένα μάθημα…να μην πάει τζάμπα και το τρέξιμο δηλαδή όχι τίποτα άλλο!!! Από 1 έως 27 Φλεβάρη διαρκεί η εξεταστική…αν δεν λιώσω στο διάβασμα θα έχετε νέα μου σύντομα αλλιώς προς το τέλος του μήνα…
Και επειδή το θέμα των εξετάσεων είναι επίκαιρο ακολουθούν μερικές συμβουλές για να γράφουμε όλοι σωστά και αξιόλογα γραπτά! Διαβάστε και ακολουθήστε πιστά τον κατάλογο με τις συμβουλές και η επιτυχία είναι δεδομένη!


1. Μην γενικεύεις ποτέ.
2. Να είσαι περίπου ακριβής.
3. Τα σχόλια σε παρένθεση (παρόλο που είναι ουσιώδη μερικές φορές) να
αποφεύγονται.
4. Απόφευγε τα κλισέ όπως ο διάoλος το λιβάνι.
5. Μην χρησιμοποιείς συντομογραφίες κλπ.
6. Ξένες λέξεις δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται de facto.
7. Μη βάζεις ποτέ αποφθέγματα. 'Όπως είχε πει και ο Ράλφ 'Εμερσον
κάποτε: "Σιχαίνομαι τα αποφθέγματα: μίλα μου με δικά σου
λόγια".
8. Οι συγκρίσεις είναι τόσο κακές όσο και τα κλισέ σε μια έκθεση.
9. Μην είσαι φλύαρος. Μην χρησιμοποιείς παραπάνω λέξεις από όσες
είναι απαραίτητες. Είναι υπερβολικό και δείχνεις ότι το
παρακάνεις χρησιμοποιώντας πολλές λέξεις που σε άλλη περίπτωση θα
σου ήταν άχρηστες καθώς με λιγότερες θα μπορούσες να είχες
περιγράψει το ίδιο καλά αυτό που θα ήθελες να πεις.
10. Μη χρησιμοποιείς φράσεις αποτελούμενες από μία μόνο λέξη. Ποτέ.
11. Η υπερβολή είναι ένα εκατομμύριο φορές χειρότερη από κάθε άλλο
νοηματικό λάθος.
12. Ποιός χρειάζεται ρητορικές ερωτήσεις;
13. Η παθητική φωνή πρέπει να αποφεύγεται.
14. Και ποτέ μην ξεκινάς μια πρόταση με ένα σύνδεσμο.

Καλά κουράγια σε όλους τους συμπάσχοντες φοιτητές και καλή επιτυχία!!!
Και μην ξεχνάτε…Το Πανεπιστήμιο δεν βγαίνει δίχως αντιγραφή!!!

20 comments:

An-Lu said...

Αχ τι μου θύμισες....και είχα και να πηγαιονέρχομαι σε δύο ιδρύματα στον καιρό μου!!!! (Για Φιλοσοφική θα πάρεις λεωφορείο από Ακαδημίας)
Δεν βγαίνει χωρίς αντιγραφή; Δλδ εγώ βλάκας ήμουνα που το έβγαλα έτσι;;; ;-)

Кроткая said...

καλά να πάθετε αφού ψηφίζετε ΔΑΠ στην παλιο-σχολή σας!

Η ΦΛΣ μικρό Γκουδάκι είναι ΔΙΠΛΑ στη Θεολογική! Για Θεολογική παίρνεις το 220 και για ΦΛΣ το 222!! Μα εμένα από τις Βρυξέλλες περιμένατε να σας τα πω? Είσαι και επί πτυχίω! Τι έκανες τόσα χρόνια πουλάκι μου? ΠΟΥ επινες καφέ όταν ανέβαινες στη Σχολή?

Α, και να πεις της μανούλας να περνάει από το σουπερ μάρκετ πού και πού να προμηθεύται γαλατάκι για τα βλαστάρια της!!! (καφέ δεν πίνεις?)

Goudaki! said...

@An - lu βλάκας δεν ξέρω αλλά ήρωας είστε σίγουρα!!!

@Κροτ dear...
1)ΔΕΝ ψηφίζουμε ΔΑΠ...μόνο τις σημειώσεις παίρνουμε! Πόσες φορές θα το πούμε ακόμα για να το εμπεδώστε;;;
2)Η ΦΛΣ δεν είναι ΔΙΠΛΑ...είναι απέναντι και δεν έχω όρεξη να παω με τα πόδια...
3)Δεν έχω επισκεφτεί τα κυλικεία των σχολών α)γιατί όταν παω στη σχολή ΠΑΩ στη ΣΧΟΛΗ και β)γιατι ουτε καπνίζω ούτε πίνω καφέ.
3)Πιο πιθανό είναι να έρθω στις Βρυξέλλες κολυμπώντας αν δεν έχω λεφτά παρά να πάει να μου πάρει γάλα η μανούλα!!!

Με μπερδεύετε πάντως...η μια λέει απο Ακαδημίας ,η άλλη λέει το 222...εμένα μια φίλη μου που έχει πάει στη Φιλοσοφική γιατί μου είπε να πάρω το 250 απο τον Ευαγγελισμό;;;

Φιλιά πολλά!

skarthali said...

e oxi na peis oti brixo kiolas!

palio#^%$&^$, $#^&#%&, ante &^%$#^%& kai %$%^&%$& kai#@*(%^^@!, xazoula!


pantos oraies oi simboules. teleies.

filiaaaaa!

skarthali said...

brixo=brizo!

Goudaki! said...

@Evelina thanks! Καλό κουράγιο και σ'εσένα!

@Σκαρθάλι συγγνώμη βρε! Μα πως μου ήρθε και ειπα τέτοιο πράγμα για σένα...Ντρέπομαι βαθύτατα!!!Φιλιάάάάάά!

Кроткая said...

καλά κάνει και βρίζει το Σκαθάλι!

Γκουδάκι, έξι χρόνια πήγαινα στην ΦΛΣ: Ακαδημίας πας, στο ύψος της Ασκληπιού, λιγο πιο πάνω πίσω από το Πανεπιστήμιο. Παίρνεις το 222 και κατεβαίνεις στο τέρμα, στο νεκροταφείο μπροστά. Δεν μπαίνεις στο νεκροταφείο, δαιβαίνεις την άλλη μεγάλη καγκελόπορτα, τραβάς την ανηφόρα προς ΦΜΣ αλλα βρίσκεις τη ΦΛΣ πιο πριν στα δεξιά -σαφές?

Кроткая said...

άκου δεν πίνεις καφέ! Τίνος παιδί είσαι εσύ καλέ που μαγειρεύεις, συγυρίζεις και δνε πίνεις καφέ. Τεστ DNA κάνατε??? μήπως είσαι υιοθετημένο?

στα κυλικεία πάμε για βόλτα και οφθαλμόλουτρο μικρό Γκουδάκι, όχι απαραίτητα για καφέ και τσιγάρο. ΑΥτά τα κάνουμε και μες στο αμφιθέατρο άλλωστε!!! :ΡΡΡΡΡ

Heliotypon said...

Ωρέ Γκουδάκι, μιά απορία έχω, ως δεδηλωμένος αντιτιθέμενος προς την (κάθε) θρησκεία: Τι είναι αυτή η Θεολογία; Ο θεολόγος υποτίθεται ότι είναι "ειδικός" στον Θεό; Και ποιός θεολόγος μας είπε ποτέ τι είναι ο θεός; Αοριστίες μας λένε, χωρίς νόημα και χωρίς περιεχόμενο. Βέβαια, οι περισσότεροι συμφοιτητές σου να βρούν μιά θέση σε ένα σχολείο θέλουν οι άμοιροι, αλλά, αλήθεια, τι σπουδάζετε; Πάντως, παρατήρησα (από τη γραφή σου) ότι ξέρεις Ελληνικά. Κάτι είναι κι αυτό!

stefy said...

Πόσο χαίρομαι που δεν ήρθα για παρέα, χι,χι!! Τώρα που τα διάβασα, ούτε την άλλη εβδομάδα θα έρθω, λόγω διαβάσματος μη νομίζεις. Και εγώ χωρίς αντιγραφή κοντεύω να το βγάλω, αχ....
Φιλιά!!

Markos said...

Και αν τα κάνουμε αυτά τα 14, τι θα κερδηθεί;
Μια λαστιχένια τσίχλα ίσως;
Εκατομμύρια φορές τα έχω ακούσει αυτά. Τζίφος.
Και άκου να σου πω, αν πρόκειται να πας από τη φιλοσοφική, που ειρήσθω εν παρόδω, είναι μια καταπληκτική σχολή, καλύτερη από όλες τις άλλες, αφού σε εισάγει στο θαύμα της παιδείας "ης αι μεν ρίζαι πικραί εισίν οι δε καρποί ηδείς" (χρειάζεται να γράψω και other ξένες words; δεν φτάνουν το εισίν και το ηδείς; )πέρασε και από την γραμματεία του Φ.Π.Ψ. όπου αφού θα δηλώσεις, και καλά, ότι είσαι από κάποια άλλη σχολή ρώτησέ τους αν έχουν καποιο πρόγραμμα να σου δώσουν αυτοί, αν και δεν πρέπει να περιμένεις και πολλά, αφού το ξέρεις δα όλοι ίδιοι είναι !!!

(Πέρασα; )

An-Lu said...

Ναι πως! Η Μικρή Ηρωίς, Γοργόνα Θαλάσση! (ρώτα τη μάμι σου τι εννοώ!)

Anonymous said...

1.Έχει αλλάξει το λεωφορείο,πλέον δεν υπάρχει 222 αλλά 608!hello!?!?;)
2.H Krotkaya έχει απόλυτο δίκιο:φοιτητής χωρίς λιώσιμο σε κυλικείο δεν νοείται!!!!
3.Απαραίτητες οι επισκέψεις σε Ε.Μ.Π.(καλέ δίπλα το έχετε!τι να πούμε κι εμείς που κάνουμε ταξίδι από το κέντρο,εεε;;)
4.Προτείνω ένα κλασικό και ελεγμένο στέκι:Φοιτητική Λέσχη(προσωπικά προτιμώ του Ε.Κ.Π.Α.,αλλά υπάρχουν πολλές ανά την Αθήνα)με πολλές λειτουργίες....
5.Ώραίο το οδοιπορικό σου(χιχιχι)και οι συμβουλές σου!!!
6.Κλείνω ευχόμενη καλή επιτυχία στη φοιτητιώσα νεολαία,άντε και με πτυχία (αργά ή γρήγορα)!!
Φιλιά,τσίου τσίου!

Anonymous said...

Γκουδάκι μου, με πρόλαβε η Ζωή περί λεωφορείου (μένει ο ανιψιός Ζωγράφου και το ξέρω). Καταρχήν κουράγιο. Εγώ δεν αντέγραψα για να βγάλω το Πανεπιστήμιο, κλασσικό κορόιδο-φυτό. Δε δούλευα όμως ;)Εμείς το λιώσιμο το κάναμε μπρος στην κεντρική αίθυοσα που περνούσανε όλοι οι ... αξιόλογοι ;) Φιλιάά

Кроткая said...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ ΤΟ 222???? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ??

κάτι ράγισε μέσα μου.

Ζωή, χωρίς πλάκα, έχεις πιάσει το νόημα της ζωής! ΕΜΠ rulezzzzz!!!! χεχεχε!!!

Anonymous said...

Goudaki! said...
"Πιο πιθανό είναι να έρθω στις Βρυξέλλες κολυμπώντας αν δεν έχω λεφτά παρά να πάει να μου πάρει γάλα η μανούλα!!!"

Ρε συ Ντόλυ, κάνε μου μια χάρη: πάνε πάρε ένα γάλα στο κορίτσι. Θέλω να την δω να ψάχνει την παραλία των Βρυξελλών για προορισμό.

Να σημειώσω επίσης ότι στα κυλικεία πάμε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ - όχι όμως στης σχολής μας, αλλά σε άλλες. Για "ανταλλαγές πληθυσμών" και οφθαλμόλουτρο. Πώς θα επεκτείνεις τους ορίζοντές σου ρε παιδάκι μου; ;^)

Αλεπού said...

Αχ βρε Goudaki τι τραβάς κι εσύ!
Πάντως μπορεί γάλα να μην έχει το ψυγείο, αλλά από Coca Cola ε;;;
(τουλάχιστον το μικρό της Επιδαύρου είχε μπόλικο πράγμα) :))

Goudaki! said...

Κροτ, Ζωή, Ρενάτα ευχαριστώ πολύ που κάνατε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να με διαφωτίσετε περί της μυστηριώδους τοποθεσίας της Φιλοσοφικής...Κροτ τι μιλάς αφού δεν ξέρεις;;; Φαντάσου να έψαχνα να βρω 222!!! Έλεος!!
Kαι αφού επιμένετε θα επισκεφθώ οπωσδήποτε ένα κυλικείο για το παραδοσιακό οφθαλμόλουτρο! Αν και στη Φοιτητική Λέσχη έχω πάει! Για να μη λέτε... Ζωή όποτε ξαναπάς χτύπα ένα τηλέφωνο! Με ποιον άλλο να πάω αν όχι μαζί σου;;;

Ρενάτα και An - lu ειλικρινά σας αξίζουν συγχαρητήρια που πήρατε πτυχίο χωρίς αντιγραφή! Εγώ το θεωρώ αδύνατο και ως σκέψη! Μάλλον φταίει που δεν μου αρέσει το αντικείμενο!!!

Πιο συγκεκριμένα τώρα...

@ Κροτ το τεστ DNA χρειάζεται μου φαίνεται!!! Κάτι ράγισε μέσα σου για το 222; Ούτε όταν ράγισε το γυαλί από το καδράκι μου δεν έκανες έτσι...

@ An - lu θα την ρωτήσω!

@ Heliotypon ελληνικά ξέρω όντως και είμαι πολύ περήφανη για αυτή μου τη γνώση...Φιλολογία ήθελα να περάσω αλλά δεν διάβασα όσο χρειαζόταν για να τα καταφέρω! Πραγματικά εκνευρίζομαι όταν ¨μορφωμένοι¨ υποτίθεται άνθρωποι δεν ξέρουν να μιλήσουν σωστά στη γλώσσα τους!!!
Στη Θεολογία διδασκόμαστε τη γενικότερη θρησκευτική και εκκλησιαστική ιστορία της χώρας μας, μαθαίνουμε για ξένες θρησκείες, αναλύουμε κείμενα όπως Καινή και Παλαιά Διαθήκη και άλλα τέτοια χαριτωμένα!!! Βασικά, συμφωνώ στο ότι κανείς δεν είναι ειδικός στο να απαντήσει στο ερώτημα τι είναι Θεός και ποιος είναι ο Θεός κ.τ.λ. Το τι πιστεύει ο καθένας είναι τελείως υποκειμενικό νομίζω! Δεν ξέρω αν σε κάλυψα...!

@ Στέφυ σε μισώ που δεν ήρθες για παρέα για να κλειστούμε μαζί στον ανελκυστήρα!!!

@ Μάρκο αγαπητέ μου εκτός από το "ης αι μεν ρίζαι πικραί εισίν οι δε καρποί ηδείς" δεν κατάλαβα τίποτα άλλο από το σχόλιο σας!!!

@ Ζωούλα ευχαριστώ για τις ευχές και ανταποδίδω! Άντε και καλό πτυχίο σε σένα!!!

@ Μπαμπάκη άμα θέλω εγώ να πάω κολυμπώντας θα βρεθεί μια παραλία και για μένα! Δεν καταλαβαίνω το ειρωνικό σας ύφος!!! Είπαμε ξέρω ελληνικά αλλά όχι και Γεωγραφία!!! Μην το κάνουμε θέμα τώρα σας παρακαλώ! Και θα πάω άμεσα να επεκτείνω τους ορίζοντες μου!!!

@ Αλεπούδιους είδατε τι τραβάω;;; Και αλήθεια είναι ότι εμείς με κόκα κόλα στο μπιμπερό μεγαλώσαμε!!! Χεχε!!!

Φιλιά πολλά σε όλους!

Markos said...

Έχεις απόλυτο δίκιο που δεν κατάλαβες τι θέλω να πω.
Ήταν μια απόπειρα χιούμορ, με εφαρμογή των 14 κανόνων που πρότεινες.
Τους χρησιμοποίησα όλους με τη σειρά, από τον 14ο στον πρώτο.
Για την ακρίβεια δεν τους χρησιμοποίησα, έγραψα κατά παράβασή τους.
(Ξεκίνησα με Σύνδεσμο(14), έβαλα παθητική φωνή 13) κλπ.κλπ)
Λογικό ήταν βέβαια ό,τι βγήκε να μην ¨κολλάει" με το υπόλοιπο κείμενό σου :)
Τέλος πάντων, όπως είπα ένα παιχνίδι ήταν. Ουδόλως θα με ενοχλήσει αν το διαγράψεις.
Δεν το κάνω εγώ γιατί τότε θα μοιάζει να απαντάς σε ανύπαρκτο κείμενο.
Αν έχεις διάθεση να αλλάξεις την απάντησή σου σβήσε και τα δυο δικά μου σχόλια (και εκείνο και αυτό)
Να περνάς καλά
Καλή Κυριακή

Goudaki! said...

Όχι καλέ! Γιατί να το σβήσω; Πλάκα έχει!!! Τώρα,μετά την ανάλυση, το καταλάβα!!! Ήταν έξυπνο! Καλημέρα!