Friday, February 02, 2007

Πίνω και μεθώώώώώώώ!!!


Πέμπτη 01/02/2007. Γενέθλια μιας εκ των 3 κολλητών μου, της Ζωής. Φτάνω σπίτι της κατά τις 9 αμέσως μετά τη δουλειά μου. Όλα ωραία και καλά. Βλέπω γνώριμες και αγαπημένες φάτσες. Καθόμαστε. Λέμε τα νέα μας. Κόβουμε την τούρτα της Ζωούλας. Τρώμε τα ωραία φαγητά που έχει ετοιμάσει η μαμά της. Τρώμε και την τούρτα. Η ώρα είναι 11 κι έχω αρχίσει να ψιλοκουράζομαι και να θέλω να πάω σπίτι μου να λιώσω στον ύπνο ή να βγω έξω για κανένα ποτάκι. Ώσπου η Σταυρούλα πετάει τη θεϊκή ατάκα : ¨Δεν παίζουμε μπάμ;¨ Και με αυτή τη φράση ξεκίνησε μια νύχτα με άφθονο αλκοόλ και 2-3 παιχνίδια που ως αποτέλεσμα είχαν να γυρίσω σπίτι μου στις 4:30 το πρωί!!!

Παιχνίδι 1 – Μπάμ: Το παιχνίδι παίζεται ως εξής…Η παρέα κάθεται όπου βρει στο δωμάτιο σχηματίζοντας έναν κύκλο. Ξεκινάει κάποιος και λέει τον αριθμό 1, ο διπλανός του (δεν έχει σημασία από ποια μεριά – όποιος προλάβει) λέει τον αριθμό 2, ο παραδιπλανός το 3 και πάει λέγοντας. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να μην αναφέρονται οι αριθμοί : 7, τα πολλαπλάσια του 7 (π.χ.: 14,21,28 κ.τ.λ) και όσοι αριθμοί περιέχουν το 7 (π.χ.: 17,27,37…70-79 κ.τ.λ.). Όταν λοιπόν έρθει η σειρά του 7, ο παίκτης αντί να πει τον αριθμό πρέπει να πει τη λέξη «μπαμ» αλλιώς χάνει. Και όταν στο παιχνίδι ακούγεται η λέξη «μπαμ» μετά αλλάζει η φορά του παιχνιδιού. (π.χ.: αν ξεκινήσαμε δεξιόστροφα να λέμε τους αριθμούς 1 έως 6, αυτός που λέει το 7 λέει μπαμ και μετά συνεχίζουμε να λέμε τα νούμερα από το 8 και μετά αριστερόστροφα. Δεν ξέρω αν είμαι σαφής…) Τέλος πάντων…όλα αυτά πρέπει να γίνονται με μια σχετική ταχύτητα και όποιος μπερδευτεί και δεν πει μπαμ ή ξεχαστεί και δεν μιλήσει ή δεν αλλάξει η σειρά ή πεταχτεί ενώ δεν πρέπει, χάνει. Και όποιος χάνει πίνει ένα σφηνάκι με ποτό της αρεσκείας του! Αν γίνετε πάρα πολύ καλοί σε αυτό το παιχνίδι και δεν χάνετε πλέον μπορείτε να παίξετε και με άλλους αριθμούς όπως το 8 και 9. Όπως καταλαβαίνετε όποιος δεν ξέρει καλά μαθηματικά ή το παίζει για πρώτη φορά είναι πολύ εύκολο να μπερδευτεί και πολύ πιο εύκολο να γίνει ντίρλα σε χρόνο ρεκόρ! Εγώ 1 φορά έχω μεθύσει στη ζωή μου σε σημείο που έφτασα να κάνω εμετό και αυτή ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα το παραπάνω παιχνίδι. (Μαμά μην διαβάζεις, please!) Βέβαια έφταιγε και το γεγονός ότι παίζαμε με βότκα, που δεν μ’ αρέσει, αλλά λέμε τώρα. Δεν είμαι και αστέρι στα μαθηματικά οπότε είχα πιει 3-4 σφηνάκια βότκα μέσα σε 10 λεπτά…Χάλια!!! Αλλά ας πάμε παρακάτω…

Παιχνίδι 2 – Ντιν, νταν, ντον: Όχι δεν είναι οι καμπάνες της εκκλησίας, παιχνίδι είναι. Η παρέα ξανακάθεται σχηματίζοντας κύκλο και απλά ξεκινάνε και λένε ντιν – νταν – ντον εναλλάξ. Θα μου πείτε σιγά το δύσκολο. Κι όμως είναι ύπουλο παιχνίδι γιατί μπερδεύεσαι πολύ εύκολα. Κι όποιος μπερδεύεται φαντάζεστε τι κάνει…πίνει ένα σφηνάκι. Και πάει λέγοντας.

Τα παραπάνω παιχνίδια παίζονται από 2 παίχτες και πάνω. Το ντιν – νταν – ντον μην το παίξετε όμως μόνο με 3 άτομα γιατί θα λέτε συνέχεια την ίδια λέξη. Κάποιες παραλλαγές που μπορείτε να δοκιμάστε –εμείς τις εφηύραμε χτες αφού βαρεθήκαμε να λέμε όλο τα ίδια- είναι το ντιν – νταν- ντον – μπαμ και το ντιν – νταν – mister – bean!!! Το τι έγινε να μη σας το περιγράψω…τρελό γέλιο!!!

Παιχνίδι 3 – Ο λαγός: Η παρέα ξαναματακάθεται σχηματίζοντας κύκλο και ο ένας μετά τον άλλο επαναλαμβάνει τις εξής 3 φράσεις… «Έχεις λαγό;» «Έχω λαγό!» «Έχει αυτιά;». Επίσης μπορεί να φαίνεται απλό αλλά είναι ένα ακόμα μπερδεψιάρικο παιχνίδι. Μπορεί μα μπερδευτείς και να πεις ή «Έχεις αυτιά;» ή «Έχει αυτιά» ή να επαναλάβεις την ίδια φράση με τον προηγούμενο. Είναι πιστεύω περιττό να ξαναματαναφερθώ στη μοίρα εκείνου που χάνει…πίνει και δε μας δίνει!!! Άμα πάλι είστε 3 μπορείτε να προσθέσετε και το «Έχει αυτιά» για να μη λέτε συνέχεια την ίδια φράση.

Έτσι αυτή η ιστορία με τα παιχνίδια τράβηξε 5 ώρες περίπου και κατέληξε στο άδειασμα ενός μπουκαλιού μαυροδάφνης, μιας Ursus, μισού κρασιού, μιας βότκας, μιας σαμπούκας και πολλών αναψυκτικών. Και ήματαν 10 άτομα από τα οποία έπιναν τα 8 γιατί τα άλλα 2 οδηγούσαν. Ευτυχώς δηλαδή που οδηγούσαν και με γύρισαν κι εμένα σπίτι μου γιατί αλλιώς αυτό το post θα ανέβαινε από το σπίτι της Ζωής τώρα!!! Σημασία έχει όμως έχει ότι και το ποτό που ήθελα ήπια τελικά –και με το παραπάνω!- και περάσαμε και πάρα πολύ ωραία πρωτομηνιάτικα! Καλό μήνα και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και όσοι βρεθείτε σπίτι με παρέα μπορείτε να δοκιμάσετε τα παιχνίδια!Καλό θα ήταν βέβαια να παίξετε με ένα μόνο ποτό! Απαραίτητες προϋποθέσεις όμως είναι 1) να έχετε φάει πολύ καλά πριν 2) να μην οδηγήστε μετά και 3)να μην δουλεύετε την επόμενη μέρα το πρωί γιατί θα πάτε στη δουλειά με έναν ωραιότατο πονοκέφαλο και έναν ακόμα πιο ωραίο στομαχόπονο!!!

10 comments:

Αλεπού said...

Κραιπάλες πάλι;

Кроткая said...

συγνώμη κιόλας, αλλά αυτά είναι παιχνίδια για παιδάκια του νηπιαγωγείου ή του ιδρύματος. δεν παίζετε κανένα τρίβιαλ λέω εγώ?

χρόνια πολλά στη σγουρομάλλα!! :)

Anonymous said...

Κούκλα στουπί έγινες χθές???

Λοιπόν για να μην ξαναμεθύσεις σου έχω λίγη αριθμητική παρακάτω (μεταπτυχιακά):

1*7=7
2*7=14
3*7=21
4*7=28
6*7=42
7*7=49
8*7=56
9*7=63
...
...
...
αν φτάσετε σε αυτό το επίπεδο πράξεων θα έχετε γίνει κουρούμπελα όλοι οπότε δεν θα υπάρχει κανείς πλέον να ελέγχει τις πράξεις άρα η συνέχεια δεν έχει σημασία (12*7/6^8*30%=21 περίπου...ΧΙΚ)!!!

Σταυρούλα said...

Φρέσκοι πρωτοετείςτότε και μας έμαθαν οι παλιοί να παίζουμε το "Πίνω στην υγεία του στρατηγού Πατ" και ήθελε κάθε φορά ειδικό πιάσιμο το ποτήρι με συγκεκριμένα δάχτυλα κάθε φορά και χτύπημα του ποτηριού στο τραπέζι κάθε φορά". Ε, την πρώτη φορά γίναμε όλοι ντίρλααααα!
Πάντα καλά να περνάτε βρε! ;)

Anonymous said...

Πώς!;Κατά τις 11 βαρέθηκες;;Λέγε τέτοια,να βγάλω άσχημο όνομα στην πιάτσα!Πάντως,όντως ξεσαλώσαμε χθες,ήπιαμε το κατιτίς παραπάνω(τελικά το κρασί που αναφέρεις ως μισο,αποτελειώθηκε!)και ήρθαμε σε φάση τρελής ευφορίας και διαολεμένης χαράς!!!Τα παιχνίδια που αναφέρει το φίλτατο goudaki είναι απλοί,καθημερινοί και πρακτικοί τρόποι για να καταλήξει κάποιος άνετα στους Α.Α.!Επίσης,το παιχνίδι Ντιν-νταν-ντον(μπαν!)παραπέμπει σε εκκλησία γιατί πραγματικά...την ακούς!!!!Φιλάκια...ΧΙΚ!!!

krot,ευχαριστώ!!!Φιλιά

(υ.γ.:sorry για το εκτενές του σχολίου,είμαι ακόμα στην φάση ευφορίας που έλεγα...)

stefy said...

Και για όσους έχουν πάρει πτυχίο σε αυτά τα παιχνίδια και δε πίνουν καθόλου και μένουν παραπονεμένοι, υπάρχει και η πιο δύσκολη εκδοχή απ'όλες. Λοιπόν: παίζεται όπως το μπαμ, αλλά με το 4 και το 7 μαζί, στο 4 λες φλιπ, στο 7 λες φλοπ και όταν είναι πολλαπλάσιο και των δυο λες φλιπ, φλοπ!! Εκεί δε μένει κανείς όρθιος!!

Μα είναι δυνατόν να χάσει κανείς στο 2; Είναι. Πρέπει να βρόυμε τρόπο να χάσουμε και στο 1, χι,χι,χι,χι......:))))

Goudaki! said...

@Αλεπούδιους τι εννοείτε πάλι; Εμείς είμαστε καλά παιδάκια...που και που!!!

@Κροτ εμείς ανήκουμε στην κατηγορία Νο 2...στα παιδάκια του ιδρύματος! Τρίβιαλ παίζουμε άλλες ώρες πιο χαλαρές, οχι σε γενέθλια! Η Ζωή έγινε 22!!! Υπονοούμενο είναι αυτό για κάποια άλλη που είχε γενέθλια πρόσφατα!!! Φιλάκια πολλά!!!

@Tony βασικά εγώ έπινα επειδή ήσουν πάλι μακριά μου...το μπαμ ήταν απλά η πρόφαση!!! Ευχαριστούμε για τις χρήσιμες μαθηματικές σου γνώσεις που μοιράστηκες μαζί μας! Μας είναι απαραίτητες πιστεύω! Φιλάκια!

@Ρενάτα ωραίο φαίνεται κι αυτό το παιχνιδάκι! Να μας το μάθετε!

@Ζωούλα δεν είπα οτι βαρέθηκα...απλά ήμουν κουρασμένη και είχα ψιλοκουραστεί! Δεν γινόταν και τίποτα συγκλονιστικό οπότε δεν ήθελα και πολύ!!! Το μπουκάλι που λέω εγώ ήταν μισό απο την αρχή και το αδειάσαμε! Περάσαμε τέλεια όμως! Άντε και του χρόνου έτσι και καλύτερα!!! Φιλάκια πολλά και οτι επιθυμείς! Να είσαι πάντα καλά τόσο εύθυμη όσο χτες...άμα δε χρειάζεται το αλκοολ, ακόμα καλύτερα βέβαια!

@Σρέφυ πάλι κακίες λες; Αφού μπερδεύτηκα! Το φλιπ φλοπ δε θα το παίξουμε ΠΟΤΕ! Δε με συμφέρει! Φιλάκια!

allmylife said...

Χρόνια πολλά Ζωούλα!!!!!


(την έβαλα στα αγαπημένα την φωτό)

:)))

Goudaki! said...

@All my life...να πω οτι δεν το περίμενα;;; Φιλάκια πολλά!!!

An-Lu said...

χεχε!!!
Μικρά είστε ακόμα και αντέχετε τα ξύδια! ;-)