Wednesday, February 14, 2007

Αυτά είναι...!!!

Το 10ήμερο από 8 έως 18 Φλεβάρη μου αρέσει πάρα πολύ φέτος…

Πέμπτη 8/2/2007…Τσικνοπέμπτη.
Αυτή η μέρα μου αρέσει γιατί τότε ουσιαστικά συνειδητοποιώ ότι έχουμε Απόκριες! Επίσης είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να μην περιμένεις το Σαββατοκύριακο για να δεις τους φίλους σου! Και τέλος συνδυάζεται με το αγαπημένο μου φαγητό…τα παϊδάκια!!! Έτσι λοιπόν αυτή την Τσικνοπέμπτη είχαμε κλείσει με μια παρέα να πάμε σε ένα μαγαζί στον Πειραιά, με ζωντανή μουσική, πίστα, γαρίφαλα και δεν συμμαζεύεται…Περάσαμε πάρα πολύ ωραία, είχαμε ψιλοντυθεί αποκριάτικα, γελάσαμε, φάγαμε, ήπιαμε κρασάκι (μπόλικο!) και στο τέλος το ρίξαμε στους χορούς! Μιας και είχα 2-3 χρόνια να βγω Τσικνοπέμπτη το ευχαριστήθηκα δεόντως!



Τετάρτη 14/2/2007…Του Αγίου Βαλεντίνου.
Σήμερα δηλαδή. Αυτή η γιορτή δεν αρέσει σε πάρα πολύ κόσμο…γιατί εμείς δεν έχουμε κανέναν Άγιο Βαλεντίνο, γιατί είναι καθαρά εμπορική ημέρα (κάνουν χρυσές δουλειές ζαχαροπλαστεία, ανθοπωλεία και καταστήματα δώρων) και γιατί «Αυτή τη μέρα περιμένεις για να δείξεις στο έτερον σου ήμισυ ότι το έχεις σε εκτίμηση;» Οκ, δεν θα διαφωνήσω. Δίκιο έχουν. Αλλά αν είσαι όντως ερωτευμένος τι σε πειράζει να το δείξεις και αυτή τη μέρα; Άσε που δε νομίζω ότι υπάρχουν και πολλοί (άντρες και γυναίκες) που λένε στον άλλο καθημερινά πόσο τον θέλουν, πόσο ερωτευμένοι είναι, που αγοράζουν λουλούδια, σοκολατάκια και δώρα χωρίς λόγο και αιτία, ούτε ότι το κάνουν και πολύ συχνά! Οπότε γιατί να μην το κάνουν έστω και αυτή τη μέρα; Τι πειράζει δηλαδή; Τέλος πάντων εμένα μου φαίνεται χαριτωμένη σαν γιορτή! Δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω απόψε αλλά θα δούμε!



Κυριακή 17/2/2007…Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς.
Και αυτή η μέρα μου αρέσει πολύ! Βασικά θα φύγω από το Σάββατο και θα πάω Πάτρα! Καρναβάλι Πατρινό ώώώώ και τέτοια! Πρώτη φορά πήγα στο Καρναβάλι της Πάτρας πέρυσι και πέρασα απλά ΤΕΛΕΙΑ! Βασικά το Καρναβάλι το ίδιο το είδα από την τηλεόραση αλλά δεν έχει καμία σημασία αυτό! Φέτος θα πάω για να το ΔΩ και από κοντά! Ήδη οραματίζομαι την Κυριακή…όλη μέρα στο δρόμο να χαζεύουμε τους καρναβαλιστές και το βράδυ στην αποβάθρα για το κάψιμο του Καρνάβαλου και τα πυροτεχνήματα και μετά μια μαυροδάφνη στο ένα χέρι κι ένα σουβλάκι στο άλλο! Και πάλι ΤΕΛΕΙΑ!


Δευτέρα 18/2/2007…Καθαρά Δευτέρα.
Τη Δευτέρα -που θα έχω γυρίσει από Πάτρα και θα την περάσω στην Αθήνα μάλλον- θα την απολαύσω για δυο λόγους: 1)Δεν θα δουλεύω οπότε θα αράξω και θα ξεκρεπαλιάσω από το ΣΚ και 2)θα φάω ταραμοσαλάτα και θαλασσινά από τα χεράκια της γιαγιάς μου, που Ό,ΤΙ φτιάχνει είναι υπέροχο!


Αυτά λοιπόν μέχρι στιγμής! Να περάσετε όλοι πάρα πολύ καλά και θα τα ξαναπούμε από Τρίτη!

12 comments:

stefy said...

Λοιπόν: Όσο για την τσικνοπέμπτη, περάσαμε πάρα πολύ ωραία, το καταχάρηκα. Όσο για τον Βαλεντίνο, μια χαρά γιορτή είναι κι ας είμαι μόνη μου, βλέπε post. Όσο για την κυριακή, και μόνο που το σκέφτομαι..μην πιει κανείς μπροστά μου θα του φέρω το μπουκάλι στο κεφάλι(οδηγώ) και μη κοιμηθεί κανείς στο γυρισμό γιατι θα τον βρούνε σε κανά χαντάκι, ουφ τα'πα. Όσο για την δευτέρα, θέλω να φάω και εγώ από τη γιαγιά, είναι όντως πάρα μα πάρα πολύ νόστιμα. Τέλειωσα!! Φιλάκια πολλά και καλά να περάσουμε!!

Anonymous said...

Κοίτα η Τσικνοπέμπτη όντως ήταν πολύ ωραία και νομίζω ότι άλλαξα τις απόψεις μου όσων αφορά τις αντοχές των ηλικιωμένων.Για τον Βαλεντίνο δε θα σχολιάσω, δε μου μέλει εμένα να τον γιορτάσω ποτέ:(
Όσο για την Κυριακή ανυπομονώ και μην ανησυχείς stefy θα μείνω εγώ ξύπνια γιατί το goudaki με τις μαυροδάφνες το βλέπω να είναι off!!;)
Φιλάκια και καλό ΣΚΔ!!

Anonymous said...

Sorry για το διπλό comment αλλά το ηλίθιο δεν έβαλε το όνομα μου.Εγώ ήμουν πριν για όσους δε κατάλαβαν.

An-Lu said...

Μια χαρά σε βρίσκω και να περνάς τέλλλλεια!

Αλεπού said...

η μανούλα δεν φτιάχνει ταραμοσαλάτα;;; ;)

NinaC said...

Όχι, Αλεπού, η μανούλα ΔΕΝ φτιάχνει ταραμοσαλάτα!!!! :pppp

Γκουδάκι, μη διανοηθείτε να φάτε όοολη την ταραμοσαλάτα της μανούλας μου, οι άλλες στην Επίδαυρο ετοιματζίδικη θα με ταΐσουν, οπότε Δευτέρα βραδυ θέλω ταραμοσαλάτα γιαγιάς με πατατούλες τηγανητές. Ναι, μωρό μου?????

Кроткая said...

Γκουδάκι, το Σκαρθάλι λέει πως ο Καρνάβαλος που θα κάψουν την Κυριακή στην Πάτρα λέγεται Μαράτα, ισχύει;

Μπα, η Ντόλυ δεν τρώει τσιπς και κοκακόλα την Καθαρή Δευτέρα;

Ποιους ηλικιωμένους εννοεί η Σόφη; Πάλι με το ΚΑΠΗ βγήκατε;

ΛΟΛΛΛ!

allmylife said...

τώρα που ήρθα εγώ φεύγεις Γκουδάκι μου;



να την φάτε όοοολη την ταραμοσαλάτα της γιαγιάκας!!!!!

Αλεπού said...

@composition doll
Το' ξερα! Ούτε κι εγώ ;)

skarthali said...

krot
KPYBE LOGIA, KPYBE LOGIA!!!

goudaki
EPITELOYS MONHHHHH!!!

composition doll
EPITELOYS MONHHHHH!!!

byeee

Goudaki! said...

Πέρασα να πω ένα γειά πριν φύγω!

@Στέφυ ΟΚ...θα πίνουμε πίσω απ'την πλάτη σου και άμα δεν μας ξενυχτήσεις δεν θα κοιμόμαστε στο ταξίδι της επιστροφής! Αμά θες τη Δευτέρα πέρνα απο το σπίτι να σε κεράσουμε ταραμοσαλάτα!!!

@Σόφη το κατάλαβα οτι ήσουν εσύ! Ξεχωρίζεις απο μακριά κοριτσάρα μου!Επίσης θέλω να σου πω οτι εγώ ΜΟΝΟ ΜΙΑ φορά έχω βγεί off! Τώρα δεν προβλέπεται! Όσο για τα ΚΑΠΗ αναθεώρησα κι εγώ τις απόψεις μου! Για του Αγίου Βαλεντίνου μη σκας...θα σου πάρω εγώ αρκουδάκι και τριαντάφυλλο! Φιλάκια!

@An-lu ευχαριστώ πολύ! Επίσης!

@Αλεπού φυσικά και ΟΧΙ!Ούτε εσείς φτιάχνετε ταραμοσαλάτα; Τστστστσ!

@Diva θα το σκεφτούμε πάρα πολύ και θα αποφασίσουμε να μη σου κρατήσουμε και εννοείται οτι δε θα τηγανίζουμε πατάτες βραδιάτικα για να μάθεις να εγκαταλείπεις τα παιδιά σου!!!

@Κροτ το Σκαρθάλι ως συνήθως λέει βλακείες ως συνήθως! Στην Ξάνθη λέγεται Μαράτα! Η Ντόλυ την Καθαρά Δευτέρα τρώει τσιπς με ταραμοσαλάτα και κοκακόλα!!! Την Τσικνοπέμπτη εκεί που πήγαμε στο διπλανό μας τραπέζι καθόταν μια 10μελής παρέα ηλικιωμένων οι οποίοι παρόλα τα χρονάκια τους ήταν ακμαιόταοι! Μας βάλανε τα γυαλιά!!! Φιλάκια πολλά!

@All my life εννοείται οτι θα φάμε όλη την ταραμοσαλάτα!!! Αυτό λέγεται κακό timing!!! Φιλάκια πολλά!

@Σκαρθάλι μη χαίρεσαι θα έχεις και τον Τούλη παρέα! Φιλάκια πολλά και καλό 3ήμερο σε όλους!

Кроткая said...

μπουαχαχαχα!!!

:)