Friday, July 06, 2007

Ό,τι και να πω θα'ναι λίγο...

Μια βδομάδα αρκεί σε αυτή την χώρα για να πάνε όλα κατά διαόλου.
Ένας καύσωνας μιας βδομάδας και ούτε και η κατα τ' άλλα Ευρωπαική Ελλάδα μας καταρρέει.

ΚΑΥΣΩΝΑΣ...
-Νεκροί απο θερμοπληξία.
-Νοσοκομεία χωρίς κλιματισμό.
-Καψόνια στους φαντάρους μέρα μεσημέρι.
-Συνεχείς και πολύωρες διακοπές ρεύματος απο τη ΔΕΗ στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Κανένα μέτρο δεν ελήφθη.

Ξέρουμε μια βδομάδα πριν ότι έρχεται καύσωνας και όλοι αυτοί οι μαλάκες που κυβερνάνε και τους οποίους ψήφισε ο κόσμος (δεν είναι θέμα πολιτικό βεβαίως γι'αυτό δεν θα επεκταθώ - είναι θέμα απλής τετράγωνης λογικής και στοιχειώδους νοημοσύνης)τι κάνουν;;; Απολύτως τίποτα. Αλλά κατα τ'άλλα διατείνονται οτι είναι πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν και τις πιο δύσκολες καταστάσεις και οτι «η ΔΕΗ και το υπουργείο Ανάπτυξης έχουν πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να διαχειριστούν αυτή την πρωτοφανή κατανάλωση ρεύματος». Το είδαμε...Και αντί να κάνουν κάτι την ώρα που τόσες περιοχές είχαν μείνει χωρίς ρεύμα εξ αιτίας της αδιαφορίας και της απερισκεψίας τους, παρόλο που ήταν έτοιμοι για όλα οι κύριοι, ζητούσαν απο τον κόσμο που έβραζε «την ορθολογική χρήση των ηλεκτρικών συσκευών τους από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι». Τις ώρες με την περισσότερη ζέστη δηλαδή. Και τις διακοπές τις παρουσίασαν αρχικά σαν βλάβες που οφείλονται στην υπερθέρμανση καλωδίων και δικτύων. «Λογικό να έχουμε βλάβες λόγω του πεπαλαιωμένου δικτύου» είπαν. Ναι οκ, 2.500 βλάβες έτσι ξαφνικά σε 2 μέρες. Και μετά που καταλάβαν τι μπαρούφες λένε κι οτι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας είπαν ότι "η ΔΕΗ προχώρησε σε προγραμματισμένες περικοπές ή διακοπές ρεύματος και είχαμε σχετική επιτυχία". Είμαστε σοβαροί; Είναι κατάσταση οργανωμένου κράτους αυτή; Μας δουλεύουν μες στα μούτρα μας και καθόμαστε και τους ακούμε αντί να τους διαολοστείλουμε;

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ...
-Νεκροί από τις φωτιές.
-Κάηκε ΟΛΗ η χώρα. 300 φωτιές τουλάχιστον είχαμε αυτές τις μέρες.
Καταστράφηκε ολοσχερώς ο τελευταίος πνεύμονας πρασσίνου της Αθήνας, η Πάρνηθα.

Τι να πώ; Ό,τι και να πω θα'ναι λίγο.
Εγκληματική αμέλεια. Με 48 βαθμούς θερμοκρασία πάλι δεν ελήφθη κανένα μέτρο.
Ήταν η πυροσβεστική σε επιφυλακή; Έχουμε αρκετά πυροσβεστικά και πυροσβέστες; Οχι. Γιατί δεν έχουμε και ζητάμε από Ιταλία και Γαλλία; Μήπως γιατί είμαστε άχρηστοι;
Που είναι τα μέτρα προστασίας στα δάση; Στην Πάρνηθα; Ένα δάσος είχαμε και δεν μπορούσαμε να το προσέξουμε. Να είχαμε 50 να πω οκ, αυτό μας ξέφυγε. Αλλά είχαμε ένα όλο κι όλο και δεν ήταν κανείς εκεί.

Οκ, δεν θα βγει τίποτα με το να τους βρίζω. Όχι οτι δεν τους αξίζει.
Και θα πείτε τώρα το θυμήθηκα κι εγώ και τσαντίστηκα που έγιναν όλα αυτά.
Ναι τώρα τα πήρα. Γιατί υποτίθεται οτι λειτουργούν κάποιες εταιρίες και υπάρχουν κάποια Υπουργεία για να προστατεύουν τους πολίτες και το περιβάλλον μας απο τέτοιες καταστροφές. Αλλά μόνο υποτίθεται. Εγώ μακάρι να είχα 100 αεροπλάνα να πήγαινα να σβήσω μόνη μου τις φωτιές και σώσω τους ανθρώπους και τα ζώα. Δεν έχω όμως. Αλλά πληρώνουμε το κράτος για να έχει και παρόλα αυτά δεν έχει τίποτα. Λύπη, αγανάκτηση και οργή νιώθω τώρα. Και τι πάει να πει ήταν οργανωμένο κύκλωμα εμπρηστών; Αποποιούντε τις ευθύνες τους έτσι; Ας τους πιάσουν -ας υπήρχαν φύλακες να τους πιάσουν πριν βάλουν τις φωτιές- και ας τους τιμωρήσουν όπως τους αξίζει. Ας γκρέμιζαν μια φορά όλα τα αυθαίρετα που χτίστηκαν πάνω σε καμμένες περιοχές να σου πω εγώ μετά αν θα συνεχίζονταν οι εμπρισμοί. Αλλά δεν τολμάνε. Να χτίσουμε παράνομα και μετά με τις βροχές να παραπονιόμαστε που πνιγόμαστε με την πιο σιγανή ψιχάλα και που βουλιάζουν τα σπιτάκια τους. Ας μην αρχίσω τώρα και μ'αυτά. Φαύλος κύκλος. Αυτό που με βγάζει έξω απ'τα ρούχα όμως είναι το θράσος τους. "Η Πυροσβεστική μια χαρά λειτούργησε. Απλά με την Πάρνηθα την πατήσαμε!" Άκουσον, άκουσον...αν είναι αυτά τα χάλια μια χαρά, δεν θέλω να μάθω ποτέ πως θα είναι τα χάλια χάλια. Μια τόσο ωραία χώρα έχουμε και κάνουμε κάθε φιλότιμη προσπάθεια να την καταστρέψουμε μια ώρα αρχύτερα από τα υπόλοιπα καιρικά φαινόμενα που ήδη μας απειλούν. Έλεος πια...Ήμαρτον. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Πραγματικά.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τι είχαμε και τι χάσαμε δυστυχώς...ανυπολόγιστη καταστροφή.

Για άλλη μια φορά τα δάση μας καίγονται.
Για άλλη μια φορά θα μείνουμε θεατές;

1. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Να γίνει αναδάσωση σε όλες τις εκτάσεις που κάηκαν...και κυρίως μην κτιστεί τίποτε και πουθενά!

2. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Να έχουμε πίσω τον πνεύμονα ζωής του Δρυμού της Πάρνηθας και όλων των άλλων εκτάσεων που έχουν καεί.

3. ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: Όλα τα κόμματα να χαράξουν κοινή πορεία απέναντι σε αυτές τις τεράστιες καταστροφές και το περιβάλλον γενικότερα.

4. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ: Όλοι σε κοινές προσπάθειες για την αναδάσωση και την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας.

5.ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ: Όλοι τις εξελίξεις...

Πάρτε μέρος, και αφήστε ένα δικό σας μήνυμα εδώ...

Πάω να κάτσω κάτω απο κανένα δέντρο το Σαββατοκύριακο γιατί δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα έχουμε αυτή την πολυτέλεια με τα μυαλά που κουβαλάμε. Περαστικά μας και...καλά μυαλά. Που δεν το βλέπω...

8 comments:

Rizobreaker said...

Δες το βίντεο:
http://rizobreaker.blogspot.com/2007/07/blog-post_03.html

Και επίσης:
http://rizobreaker.blogspot.com/2007/07/blog-post.html
http://rizobreaker.blogspot.com/2007/06/blog-post_30.html
http://rizobreaker.blogspot.com/2007/06/blog-post_29.html

Anonymous said...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Se você quiser linkar meu blog no seu eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. (If you speak English can see the version in English of the Camiseta Personalizada. If he will be possible add my blog in your blogroll I thankful, bye friend).

Anonymous said...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Se você quiser linkar meu blog no seu eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. (If you speak English can see the version in English of the Camiseta Personalizada. If he will be possible add my blog in your blogroll I thankful, bye friend).

Кроткая said...

πήγες στην πορεία μικρό Γκουδί??

o said...

έτσι σε θέλω!!!

θυμωμένο και μαχητικό.

:)

Goudaki! said...

Hello, μόλις γύρισα από 4ήμερο camping και είμαι ολίγον πτώμα αλλά πέρασα τέλεια!

Κροτ ΜΟΥ όχι δεν πήρα χαμπάρι! Μάλλον έλειπα!

En vain έτσι έτσι!!!
Φιλάκια πολλά!!!

Anonymous said...

Γιούχουυυυυ..
Αυτό ήθελα να πω.
Φιλιά!!

Goudaki! said...

Γιούχουυυυυυυ!!!