Tuesday, March 06, 2007

Είδος προς εξαφάνιση...


Μα που πήγαν όλοι οι άντρες; Οεο;
Αυτό είναι το θέμα που θα μας απασχολήσει σήμερα. Και όχι μόνο σήμερα αλλά λέμε τώρα...καθημερινά αναρωτιέμαι.
Οι άντρες που ξέρω...(Και όταν λέω άντρες εννοώ τα αγόρια στην ηλικία μου)
1. Είναι κατά 95% φοιτητές. Άλλος λίγο, άλλος πολύ, ασχολούνται με τις σχολές τους και κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον θα πάρουν και το πτυχίο τους. Από αυτούς μόνο 2-3 (οχι παραπάνω) έχουν μια σταθερή σχέση. Κι όταν λέμε σταθερή εννοούμε 1-2 χρόνια.
2. Οι περισσότεροι με την δικαιολογία οτι «σπουδάζουν» δεν κάνουν τίποτα άλλο στη ζωή τους και τρώνε τα λεφτά των γονιών τους. Και σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν 2-3 εξαιρέσεις (οχι παραπάνω) που κάνουν και τα δυο ταυτόχρονα. Κανείς απο αυτούς δεν έχει σχέση με τη δικαιολογία οτι «έχω τη σχολή, έχω και τη δουλειά, δεν αντέχω άλλο».
3. Υπάρχουν αυτοί που είναι κολλημένοι με τις πρώην τους. Και καλά να είσαι κολλημένος 1-2 μήνες να το καταλάβω – που δεν το καταλαβαίνω δηλαδή εκτός κι αν είχαν μακρόχρονη σχέση, 2-3 χρόνια. Αλλά να είναι κολλημένοι 5-6 μήνες για κάποια που τα είχαν 2 μήνες και τον παράτησε για άλλον ή γιατί «ήθελε να μείνει λίγο μόνη της να σκεφτεί¨»;;; Έλεος πλέον!
4. Υπάρχουν αυτοί που δεν ξέρουν τι θέλουν. Αναλύουν πολύ τα πράγματα και γενικώς δεν ξέρουν τι τους γίνεται και ψάχνονται. Πόσους καφέδες πρέπει να πιεις με κάποιον για να καταλάβεις ρε φίλε αν σου αρέσει; Κι αν δε σου αρέσει γιατί της λες συνέχεια να βγείτε; Κι αν σου αρέσει γιατί δεν κάνεις τίποτα; Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά...
5. Και τέλος το 80% των αγοριών που ξέρω, δεν θέλουν και δεν κάνουν σχέση από δική τους απόφαση. Δεν θέλουν να «δεσμευθούν» λένε (λες και θα παντρευτούν ή θα πάθει κάτι πολύ σοβαρό η υγεία τους αν κάνουν μια σχέση!) ,θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους τώρα που είναι νέοι (όπως και να το κάνεις το να είσαι όλη μέρα με τους κολλητούς σου για καφέ ή σπίτι σου να λιώνεις μπροστά στο pc και playstation είναι φοβερές εμπειρίες ζωής! Γιατί δεν είναι οτι πάνε κάθε μέρα και με άλλη κοπέλα, ή οτι γκομενίζουν ξέφρενα, πιστέψτε με!), τους αρέσει καλύτερα να είναι μόνοι τους και να κάνουν οτι θέλουν (ναι, γιατί όσο να’ναι, άμα έχεις μια κοπέλα είναι σα να είσαι στο στρατό...ακολουθείς αυστηρό πρόγραμμα και δεν κάνουν τίποτα που να τους αρέσει!!!), ή θέλουν να κάνουν μόνο σεξ και οχι αγκαλίτσες, φιλάκια και τέτοιες αηδίες! (‘Οσο για το σεξ, γι’αυτό υπάρχει και το αρχαιότερο των επαγγελμάτων καθώς και τα χεράκια τους, δεν είναι ανάγκη να μας ταλαιπωρούν άμα μόνο αυτό τους ενδιαφέρει! Εμείς οι βλάκες γιατί «δενόμαστε» δηλαδή; Ή έστω ας ξεκαθαρίζουν τις προθέσεις τους απο την αρχή για ξέρουμε κι εμείς να κανονίσουμε την πορεία μας)
6. Για να μην είμαι όμως τόσο «απόλυτη» όσον αφορά το αντίθετο φύλο, πρέπει να αναφέρω πως υπάρχει και ένα ποσοστό που στ’αλήθεια μπορεί να έχει πληγωθεί από κάποια προηγούμενη σχέση του και να μην θέλει να ξαναμπεί σ’αυτή τη διαδικασία και να ξαναπεράσει τα ίδια. Φοβάται μήπως πληγωθεί. Αλλά και πάλι δεν το καταλαβαίνω αυτό. Δεν είναι όλες οι γυναίκες ίδιες. Δεν θα τον πληγώνει κάθε κοπέλα που θα γνωρίζει. Αν είναι έτσι ας μπούμε όλοι σε μια γυάλα να μην μας αγγίζουν άνθρωποι και συναισθήματα. Και τι θα γίνει τότε; Θα είμαστε καλά; Θα είμαστε ευτυχισμένοι; Πολύ αμφιβάλλω. Προσωπική μου άποψη είναι ότι σε κάθε σχέση μας πρέπει να δινόμαστε ολοκληρωτικά και να δίνουμε τα πάντα. Κάθε σχέση έχει κάτι διαφορετικό. Κι αν πληγωθούμε, πληγωθήκαμε. C’est la vie! Δεν αντέχω τις μετριότητες και τις χλιαρές συμπεριφορές. Τα θέλω όλα ή τίποτα. Anyway…

Γενικά λοιοπόν, όσον αφορά τους νέους της εποχής μας, έχω καταλήξει στα εξής συμπεράσματα μετά απο πολύχρονη πείρα και εμπεριστατομένες έρευνες...
1. Φοβούνται τη δέσμευση,την αποκλειστικότητα και την μονογαμία όπως ο Δράκουλας το σκόρδο,το φως και τις ασημένιες σφαίρες! Τόσο κακό είναι να ξέρεις οτι υπάρχει δίπλα σου ένας άνθρωπος που σε νοιάζεται πραγματικά και να θες να είσαι μόνο μαζί του;;; Ή είναι τόσο δύσκολο να βρουν κάποια κοπέλα που να ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες τους σε όλους τους τομείς;;; Τόσο υψηλά στάνταρ έχουν πια;
2. Είναι ανίκανοι να εκδηλώσουν κάποιο συναίσθημα. Εκτός βέβαια απο όταν κερδίζει ή χάνει η ομάδα τους στο ποδόσφαιρο! Εκεί γίνεται χαμός!
3. Παραπονιούνται οτι οι γυναίκες τους έχουν πάρει τον ρόλο του κυνηγού-κάτι που κατά την ταπεινή μου άποψη δεν ισχύει- αλλά ταυτόχρονα βαριούνται να κυνηγήσουν και μάλλον περιμένουν να τους κυνηγήσουν. Τώρα αυτό συμβαίνει είτε γιατί δεν έχουν καθόλου αυτοπεποίθηση και σου λένε σιγά μην πάω τώρα να ρισκάρω μήπως φάω τη χυλόπιτα ή γιατί είναι τόσο εφωιστές που σκέφτονται άμα της αρέσω να κάνει εκείνη την πρώτη κίνηση. Κι εντάξει η γυναίκα να την κάνει την πρώτη κίνηση, δεν έχω πρόβλημα κανένα, αλλά έτσι μόνοι τους μας αποποιούνται τον τίτλο του κυνηγού, οπότε ας μη μας κατηγορούν επειδή είναι αυτοί κότες να πλησιάσουν κάποια.
4. Φοβούννται και αποφεύγουν τις έξυπνες γυναίκες. Τις ανεξάρτητες. Τις δυναμικές.
Γι’αυτό πάλι δεν ξέρω τι να σχολιάσω...Θέλουν μια χαζή στο πλάι τους; Να μην μπορούν να πουν μια κουβέντα; Να την έχουν σαν διακοσμητικό, μόνο επειδή είναι όμορφη; Έτσι, υποτιμούν τη δική τους νοημοσύνη νομίζω και δείχνουν πόσο τους αγχώνει η ιδέα οτι δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν με μια τέτοια κοπέλα...
5.Πολύ συχνά εστιάζουν σε λάθος πράγματα....εμφάνιση,ρούχα,αμάξι,λεφτά,δουλειά κ.τ.λ.. Οκ, καλά όλα αυτά και απαραίτητα μερικές φορές αλλά κοιτάζοντας το δέντρο χάνουμε το δάσος που λένε. Αντί να εστιάσει στις ανθρώπινες σχέσεις και στον χαρακτήρα τον δικό του και των άλλων, χάνεται. Γιατί τι μένει στη ζωή μας στο τέλος άλλωστε; Άνθρωποι. Όχι πράγματα. Και καλοί οι φίλοι και η οικογένεια αλλά δεν νιώθουν την ανάγκη της συντροφικότητας; Του έρωτα; Του να αγαπάς και να αγαπιέσαι; Δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά. Μόνο οι γυναίκες σκέφτονται έτσι; Ή μήπως –χειρότερα- μόνο εγώ;;;

ΑΛΛΑ (ένα «αλλά» υπάρχει πάντα και παντού!) παρ’όλα όσα είπα παραπάνω, εξακολουθούμε να ψάχνουμε κάποιον απ’αυτούς και επειδή είναι και όμορφοι και γλυκούληδες (όπως το "μωρό" απο κάτω!) που λέει και η Στέφυ δεν μπορείς να τους κρατήσεις κακία και στο τέλος σε τουμπάρουν!!! Είναι αναγκαίο κακό τελικά!!!


Αφορμή για αυτό το post ήταν μια κουβέντα που είχαμε τις προάλλες με την All my Life και την Stefy! Εσείς τι άποψη έχετε περί του θέματος;;; Οεο;

24 comments:

Anonymous said...

Τώρα εγώ τι να πρωτοσχολιάσω;; Κι έλεγα να περάσω ένα ήσυχο βράδυ, τελικά πάω να γράψω το post για τις πρώην.

Χώσε και δώσε!! Όλο το Μάρτη αφίερωμα θα έχουμε μου φαίνεται.

Ένα έχω να πω για τους άντρες: When you're bad, you're very bad. And when you're good, you're still TROUBLE!!

ξενιτεμένη said...

(opou antres kai xara i vasilo proti!!)
exo ti vrika ti lisi, goudaki mou, giati osa les isxioun gia tin pleiopsifia ton sinomilikos ellinon (sorry guys!)
to girisa stous ksenous kai tous megaliterous. stin current sxesi mou to parakana einai i alitheia (16 xronia diafora) alla exo apallagei apo ola ta "simptomata" pou toso kala periegrapses. min psaxneis sti sxoli loipon :)

Кроткая said...

Γκουδ, συμφωνώ απολύτως.

Ξενητεμένη, δεν είναι θέμα ηλικίας και εθνικότητας. Πίστεψέ με τα συμπρώματα απαντώνται απανταχού και σε όλες τις ηλικίες. απλώς βρήκες την εξαίρεση.

Παώ να διαβάσω στέφυ!!!

ξενιτεμένη said...

krotouli tha rtho na diafoniso (kai ouxi na figo kai na simfoniso) den anaferomai mono ston current, exo polla paradeigmata.. isos vevaia na pefto panta stis eksaireseis! ti na po!

Αλεπού said...

Θα συμφωνήσω με Κροτ. Δεν είναι θέμα ηλικίας, απλώς στις μεγαλύτερες ηλικίες, αλλάζουν ίσως τα ποσοστά.

Кроткая said...

Αλεπού, πες τα παιδί μου, να μη με λένε προακτειλημμένη! Εχω ένα σωρό παραδείγματα... Αχ, Bridget...

Αλεπού said...

Επίσης, goudaki, πες κι ένα ευχαριστώ που σε διαφώτισα στην περί Μποστ απορία σου (βλ σχόλια στο χθεσινό εορταστικό ποστ μητέρας) :))

Goudaki! said...

Good morning girls!

@Stefy πήγαινε να γράψεις κορίτσι μου κι εσύ! Εγώ δεν νομίζω να κάνω αφιέρωμα αλλά λέμε τώρα!!!

@Ξενιτεμένη βρήκες την εξαίρεση; Πως τα κατάφερες; Μπράβο πάντως! Βασικά, εμένα δεν μου αρέσουν οι μεγαλύτεροι άντρες! Άντε να με περνάει 2-3 χρόνια το πολύ! Τι κοινά ενδιαφέροντα μπορεί να έχω εγώ (22) με έναν 15 χρόνια μεγαλύτερό μου (37);

@Κροτ κι εγώ συμφωνώ οτι δεν είναι θέμα ούτε ηλικίας, ούτε εθνικότητας. Θέμα νοοτροπίας και αντίληψης είναι. Θα πάω κι εγώ να διαβάσω Στεφυ! Η Bridget ποια είναι πάλι;

@Αλεπού και με σένα συμφωνώ!Ευχαριστώ για τη διαφώτιση! Θα πάω αμέσως να διαβάσω το σχόλιο!

Φιλάκια πολλά!

Αλεπού said...

@goudaki
Bridget Jones- βιβλίο και ταινία με την Ρενέ Ζελβέγκερ
όλα θα τα εξηγώ πια; Τς, τς τς

Кроткая said...

Ε, μα έλεος πλέον...

Δεν ξέρει τον Μίλλερ, πάει καλά...
Δεν ξέρει ούτε τη Bridget Jones???
Ποια μάνα τα μεγάλωσε αυτά τα παιδιά????

Anonymous said...

ego eimai uiothetimeno, me eferan lathrometanastes apo tin Kouva otan imoun neogennito! O pappous mou einai o Fidel k i mitera mou i Alina - etsi proekipse k to onoma!!!
To mami mou den to exei paradexthei mexri simera, alla tha ligisei kapoia stigmi k tha lampsei i alitheia!

auta eixa na diloso!

skarthali castro

Кроткая said...

δλδ, εσύ ήξερες και τον Μίλλερ και τη Bridget????

ξενιτεμένη said...

koritsia, apaisiodokses sas vrisko!

allmylife said...

άλλες φυλές είμαστε Γκουδάκι μου...


και συμφωνώ με την ξενιτεμένη στο θέμα της ηλικίας - αλλά απολύτως!!!

NinaC said...

Τα αγόρια της ηλικίας σου δεν είναι άντρες, καλή μου.

Τς!

Goudaki! said...

@Krot συγγνώμη κιόλας αλλά είπες σκέτο Bridget, οχι Bridget Jones! Που να ξέρω εγώ τι εννοείς! Όπως και με τη Ρίτα! Βάζε επίθετα να ξέρω κι εγώ για ποιά μιλάμε! Και σιγά να μην ήξερε το Σκαρθάλι!

@Αλεπού καλά που υπάρχεις κι εσύ!

@Σκαρθάλι Castro, ο παππούς σας ακόμα να πεθάνει;

@Ξενιτεμένη δεν είμαστε απαισιόδοξες...απλά δεν είμαστε υπεραισιόδοξες!!!

@All my life εγώ πάλι δεν συμφωνώ! Οι μεγαλύτεροι και κυρίως οι παντρεμένοι πιστεύω οτι απατούν αδιακρίτως, αρκεί να βρουν μια μικρότερη απο αυτήν που έχουν...Όχι όλοι φυσικά αλλά οι περισσότεροι.

@Doll γιατί είναι τησ δικής σας;;;

@

Кроткая said...

"@Doll γιατί είναι τησ δικής σας;;;"

ΚΟ ΡΥ ΦΑΙ Ο !

Σταυρούλα said...

Η ανωριμότητα πιάνει όλες τις ηλικίες, κούκλες! Τώρα στη δική σας ηλικία ακόμα ψάχνονται τ' αγοράκια να βρουν τι είναι, τι θέλουν ακόμα. Μην κοιτάτε τα κορίτσια, ωριμάζουν νωρίτερα ;)

Γκουδάκι μου, αν βρεις κανένα 37χρονο και δεν τον θες, στείλ'τον κατά δω κι όλο και κάτι θα βρω να τον κάνω ;))

Anonymous said...

Υ.Γ.1:Γιατί φοβάται ο Δράκουλας τις ασημένιες σφαίρες;
Υ.Γ.2:Είστε πολλά τα blogs και τα posts δεν σας προλαβαίνω!!!!
Υ.Γ.3:Μαναράκι το παιδί στη φωτογραφία....
Υ.Γ.4:No comments για το post!!!!Στην αναζήτηση είμαι και εγώ....!
Αυτά...αγωνιστικοί χαιρετισμοί!

Rizobreaker said...

Geia sou Goudaki!! Ego eimai autos pou se diavazei alla den ton xereis!! xexe... vasika i kouventa edo apo oti vlepo einai thuliki... opote ego apla paratiro...

Goudaki! said...

@Ζωούλα κουράγιο! Μην άγχεσαι!

@Mageko καλώς ήρθες! Αλλά γιατί φεύγεις κιόλας; Χρειαζόμαστε μια ανδρική γνώμη πάνω στο θέμα...Πρόσφατα σε ανακάλυψα!

Rizobreaker said...

ΟΚ λοιπόν αφού ζητάς τη γνώμη μου, θα μείνω σε μερικά απ'τα συμπεράσματα σου...
Στο 1: Δε φοβάμαι τη δέσμευση...
Στο 4: Δεν αποφεύγω τις έξυπνες γυναίκες... ίσα ίσα ψάχνω να βρω μια τέτοια... Προτιμώ μια έξυπνη κοπέλα με μέτρια εμφάνιση παρά μια πανέμορφη που θα κάνει τη γλάστρα! Χωρίς παρεξήγηση κιόλας...
Στο 5: Πιστεύω ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο... οι κοπέλες εστιάζουν στα λεφτά, στο αμάξι, στην εμφάνιση, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό! Έτσι μου φαίνεται τουλάχιστον...
ούτως ή άλλως δεν είμαι και πολύ μεγάλος,(σε λίγες μέρες γίνομαι 23), για να σας καταλάβω... άδικα λένε της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος??
φιλικά!

Goudaki! said...

Mμμμμμ μάλλον αποτελείς εξαίρεση συνομήλικε!!!

Anonymous said...

Και στα 60 τους χρόνια έτσι είναι μου φαίνεται