Wednesday, March 14, 2007

Παιχνιδάκια!

1) Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Composition Doll θα κάνω κι εγώ μια συγγραφική απόπειρα αν και δεν είμαι καλή στο γράψιμο κατά παραγγελία. Οι λέξεις που πρέπει να χρησιμοποιήσω είναι οι εξής *αλμύρα *βασίλειο *κοριτσίστικο *χυμό *προαιώνιο. Ιδού λοιπόν το πόνημα μου…

Η Αγάπη και ο Άγγελος μόλις είχαν βγει από τη θάλασσα, μετά το πρωινό τους μπάνιο. Καθόντουσαν στην παραλία και απολάμβαναν τον ήλιο και το θαλασσινό αεράκι που χάιδευαν τα πρόσωπά τους. Και στους δύο άρεσε πάρα πολύ αυτή η εποχή, ήταν η αγαπημένη τους. Τους άρεσε να μαζεύουν κοχύλια από την παραλία, να κάνουν βουτιές με τις μάσκες τους και να βρίσκουν αστερίες, τους άρεσε η αλμύρα που άφηναν στα χείλη τους τα κύματα. Τους άρεσε να ξαπλώνουν στην άμμο παρέα τα βράδια και να κοιτάζουν τα αστέρια, να ανάβουν φωτιά και να πίνουν μια μπύρα συζητώντας τα προβλήματά τους και μιλώντας για τα κοινά όνειρά τους. Τα πρωινά κατέβαιναν πάντα για μπάνιο, άνοιγαν την ομπρέλα τους και τα καρεκλάκια τους, έπιναν τον δροσιστικό χυμό ροδάκινο που η Αγάπη έφτιαχνε με τα χεράκια της και όταν μεσημέριαζε πήγαιναν στο ταβερνάκι πάνω απ΄ το σπίτι τους και τρώγανε θαλασσινά που επίσης άρεσαν και στους δυο αλλά βαριόντουσαν να μαγειρέψουν!

Ήταν παντρεμένοι εδώ και 3 χρόνια αλλά ήταν μαζί όπως την πρώτη μέρα που γνωρίστηκαν! Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά και ποτέ δεν χώρισαν από τότε! Και δεν είχαν βαρεθεί ο ένας τον άλλο ούτε στιγμή. Το καλοκαίρι πάντα κανόνιζαν να παίρνουν την άδειά τους τις ίδιες μέρες για να περνάνε όλες τις μέρες μαζί και να καλύπτουν την απόσταση που άθελά τους δημιουργεί η καθημερινότητα, οι υποχρεώσεις και οι δουλειές του χειμώνα ανάμεσά τους. Το ίδιο έκαναν και κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα! Το καλοκαίρι ένιωθαν σαν βασιλιάδες του κόσμου και το μικρό εξοχικό τους σπιτάκι στο νησί του Άγγελου, ήταν το βασίλειο τους.

Αλλά εκείνο το καλοκαίρι ήταν ακόμα καλύτερο -κι εκείνοι ακόμα πιο ευτυχισμένοι- γιατί ήξεραν ότι σε λίγες εβδομάδες θα κρατούσαν στην αγκαλιά τους τον πρώτο καρπό του έρωτά τους . Θα έβλεπαν το όμορφο χαμογελάκι του και θα άκουγαν το κλάμα του. Είχαν ήδη εξοπλίσει το εξοχικό τους με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ για το κοριτσίστικο δωμάτιο του νέου μέλους της οικογένειας τους. Θα την έλεγαν Ελπίδα.
Το προαιώνιο σχέδιο της μοίρας να ενωθούν αυτοί οι δύο άνθρωποι και να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια, θα γινόταν πλέον πραγματικότητα. Και οι δύο ήταν πολύ χαρούμενοι για αυτό.

Και τότε η Αγάπη ξύπνησε. Την ξύπνησε ο Άγγελος με ένα γλυκό φιλί κρατώντας στο χέρι του τα εισιτήρια για το πλοίο. Φάγανε πρωινό στο κρεβάτι κι εκείνος δεν σταμάτησε να χαϊδεύει την κοιλιά της. Αύριο ήταν η πρώτη μέρα της άδειας τους και θα έφευγαν πρωί - πρωί για το νησί. Και κρίνοντας από το όνειρό της θα περνούσαν καλύτερα από ποτέ!!! Ένα καλοκαίρι γεμάτο αγάπη, ελπίδα για το μέλλον τους και φέρνοντας στη ζωή τον άγγελό τους!

Και 2) Ανταποκρινόμενη και στην πρόσκληση της Κροτ (σε κανέναν δε χαλάω χατίρι όπως βλέπετε)θα γράψω τις αγαπημένες μου ταινίες. Μόνο που θα πάρω πρωτοβούλια και θα γράψω για τις αγαπημένες μου αισθηματικές ταινίες!

1)Γλυκός Νοέμβρης. Παίζουν Σαρλίζ Θερόν και Κιάνου Ριβς. Πολύ κλάμα η ταινιούλα! Η κοπελιά πεθαίνει σιγά - σιγά από κάποια αρρωστιά και γι'αυτό το λόγο έχει αποφασίσει να απολαμβάνει τη ζωή καθημερινά αλλά να μη δένεται με κανέναν άντρα. Κάθε μήνα βρίσκει άλλον. Ο Κιάνου Ριβς είναι ο Νοέμβρης της. Στο τέλος ερωτεύονται και οι δύο (μεταξύ τους εννοώ) αλλά εκείνη τον διώχνει γιατί θέλει να έχει να θυμάται από εκείνη μόνο τις ωραίες στιγμές και να μην την δει να πεθαίνει! Κλαψς, λυγμ, σνιφ, μπου χου χου και τα λοιπά.

2)Φθινόπωρο στην Νέα Υόρκη. Παίζουν Ρίτσαρντ Γκιρ και Γουινόνα Ράιντερ.Ίδιο story πάνω κάτω. Άρρωστη η κοπελιά, γυναικάς ο Ρίτσαρντ. Την ερωτεύεται, τον διώχνει αν και τον θέλει. Το τέλος δεν το θυμάμαι επακριβώς αλλά πολύ κλάμα επίσης!

3)Serendipity. Εδώ δε θυμάμαι τους ηθοποίους. Η ιστορία ξεκινάει σε ένα πολυκατάστημα όπου ένας άντρας και μια γυναίκα πιάνουν ταυτόχρονα το ίδιο και τελευταίο ζευγάρι μαύρα γάντια. Με τα πολλά, κόβουν στη μέση ένα χαρτονόμισμα καιγράφουν πάνω τα ονόματά και τα τηλεφώνα τους και λένε οτι αν βρει ο ένας κάποτε το άλλο μισό, θα επικοινωνήσουν. Η κοπέλα παντρεμένη, αυτός πρόκειται να παντρευτεί και τη μέρα του γάμου του αγοράζει ένα βιβλίο και μαντέψτε τι βρήκε μέσα...το μισό χαρτονόμισμα της κοπέλας! Στο τέλος αν θυμάμαι καλά έμειναν μαζί!

4)Αγάπα με αν τολμάς. Γαλλική ταινία. Πάλι δεν θυμάμαι ποιοι παίζουν, βασικά δεν τους ξέρω. Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που είναι φίλοι από παιδιά
έχουν ένα κουρδιστό τσίγκινο παιχνίδι. Ο ένας λέει στον άλλο να κάνει κάτι. Αν εκείνος τολμάει παίρνει το παιχνίδι. Και αυτό γίνεται συνέχεια. Μέχρι που περνάνε πολά χρόνια, ο ένας "σπάει τα νεύρα του άλλου" αν και θέλουν τρελά ο ένας τον άλλο και στο τέλος αποφασίζουν να θαφτούν μαζί κάτω από τα θεμελία μιας οικοδομής την ώρα που ρίχνουν το τσιμέντο.

5)Το ημερολόγιο. Πάλι δεν ξέρω ηθοποιούς. Είναι η ιστορία ενός ζευγαριού, παντρεμένου με παιδιά, έχουν γεράσει και η γυναίκα πάσχει από άννοια και δεν θυμάται τίποτα από την κοινή ζωή τους. Τα παιδιά την έχουν βάλει σε γηροκομείο και ο άντρας πήγε μαζί της για να μην την αφήσει μόνη. Οι γιατροί του λένε οτι δεν υπάρχει να ξαναθυμηθεί τίποτα αλλά εκείνος κάθε μέρα της αφηγείται την ιστορία τους. Ώσπου ένα βράδυ θυμάται τελικά η γιαγιά και καταλαβαίνει οτι αυτός είναι ο άντρας της και κοιμούνται μαζί στο κρεβάτι του γηροκομείου όπου και πέθαναν μαζί εκείνο το βράδυ.

6)Pretty Woman. Όλοι το έχετε δει δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω εδώ. Η Julia Roberts είναι από τις αγαπημένες μου ηθοποιούς. Επιτέλους και μια ταινία με ευχάριστο τέλος!

7)Μια βραδιά στο Notting Hill. Julia Roberts και Hugh Grand ΜΑΖΙ! Κι αυτός αγαπημένος μου! Πολύ ωραία ταινία! Η Julia υποδύεται τον εαυτό της και ο Hugh έναν βιβλιοπώλη. Μεγάλος έρωτας με happy end και αυτή τη φορά!

Και επειδή είμαι πολύ αναρχικό στοιχείο θα γράψω και μια 8η...Η πόλη των αγγέλων. Ο Νίκολας Κέιτζ γίνεται από άγγελος θνητός για να είναι με την αγαπημένη του Μέγκ Ράιαν κι εκείνη πεθαίνει επειδή έκανε ποδήλατο με κλειστά μάτια! Μετωπική με νταλικά και πολύνεκρο! Αμάν πιά! Οι ερωτικές ταινίες θα έπρεπε να έχουν όλες καλό τέλος!

Αυτά με τα παιχνιδάκια! Εγώ προτείνω να κάνουν το ίδιο με αγαπημένους δίσκους και CD οι:

Composition Doll (που της αρέσουν τα παιχνιδιά αυτά)
All my life
Master
Skarthali και φυσικά η
Στέφυ!

10 comments:

Anonymous said...

Να πάμε κι εμείς σε αυτή την παραλία, αύριο κιόλας!!

Αχ τι γλυκλες ταινίες, indeed!! Μόνο που στο 3 επέδρασε το γνωστό πρόβλημα μνήμης, θα σου πω από κοντά τι γίνεται.

Μόλις γράψω τις 7 αγαπημένες μου ταινίες, μετά θα πω για τα cd. Αν και για ολόκληρο cd δύσκολο το βλέπω, οπότε μπορεό να γράψω μόνο για τραγουδάκια.

Φιλάκια πολλά!!

Anonymous said...

Ωραία η ιστοριούλα γκουδάκι!Αλλά όσον αφορά τις ταινίες θα συμφωνήσω με τη φίλη μου τη Στέφυ ως προς το μνημονικό!
Εντάξει για τους ηθοποιούς σε δικαιολογώ!Αλλά ρε παιδί μου αυτό το serendipity το σκότωσες το καημένο!!!!
Μάλλον πρέπει να το ξαναδείς!!!:)))))
Φιλάκια!!

Αλεπού said...

Το "Αγάπα με αν τολμάς" μου είχε αρέσει κι εμένα πάρα πολύ! Ευχαρίστως το ξανάβλεπα!

Anonymous said...

Στα 1,2 και 8 πλάνταξα στο κλάμα!Στο Serendipity πρωταγωνιστούν ο John Cusack(ααααχ!)και η Kate Beckinsale.Στα 4 και 5 δε θυμάμαι ονόματα(πρόωρο,πλην κλασσικό,αλτσχάιμερ!).
Και η ιστορία σου είναι πολύ όμορφη!Με happy end of course!;))

Anonymous said...

Αχ,πολύ ωραία η ιστορία σου και ταξιδιάρικη!Μπράβο και σε σένα,λοιπόν!!
Όσο για τις ταινίες,το Αγάπα με αν τολμάς(Cap ou pas cap,γαλλιστί) είναι και δική μου αγαπημένη,οι άλλες μου πέφτουν λίγο γλυκερές(περί ορέξεως όμως...ξέρεις!).Όμως έχεις δώσει στις περισσότερες το τέλος,ρε γκούδ.!!!Τεσπά...φιλιά!

Кроткая said...

πολύ όμορφη ιστορία Γκουδάκι μου!

Για τις ταινίες το 7 και το bonus και δικές μου αγαπημένες, αν και γενικά δεν πολυσυμπαθώ τις ρομαντικές μελό ταινίες. Ξέχασες το love actually πάλι με τον Hugh Grant, τον οποίο κι εγω λατρεύω!

allmylife said...

την πιό ωραία ταινία την έγραψες εσύ.





κι' εγώ αγαπώ Χιού!!!

Goudaki! said...

@Stefy θα πάμε αν βρούμε που είναι! Είναι κάπου στην Ελλάδα πάντως! Για ακόμη μια φορά το Αλτσχάιμερ έκανε τη δουλειά του!

@Σόφη το έχω δει ήδη 3-4 φόρες! Και να το ξαναδώ δεν θα γίνει τίποτα! Η κατάσταση μου είναι ανίατη!

@Αλεπού κι εγώ! Μόνο 2 το έχω δει!

@Εβελίνα εννοείται με happy end! Επίσης, εμείς που πάσχουμε απο Αλτσχάιμερ πρέπει να το κοιτάξουμε κάποια στιγμή! Να ανοίξουμε καμιά λέσχη...κάτι τέλος πάντων να κάνουμε! Δεν γίνεται να βλέπω 5 φορές την ίδια ταινία και να ξεχνάω τα βιβλία που διαβάζω!!! Αααααααααα!

@Ζωούλα ευχαριστώ! Βασικά είναι πολύ παλιές και χιλιοπαιγμένες και υπέθεσα οτι θα τις έχουν δει όλοι...γι’αυτό έγραψα το τέλος! Sory!

@Krot thanks! Το Love Actually δεν έχω αξιωθεί να το δώ ακόμα! Αλλάθα το κάνω κάποια στιγμή!

@All my life...welcome to the Hugh Club! Κι ευχαριστώ πολύ! :-)

Πολλά φιλάκια!

NinaC said...

Πολύ όμορφο, μωρό μου!!!

Goudaki! said...

:-))))